ΧΑΛΚΙΔΑ: Εξιχνιάστηκε η δολοφονία του 82χρονου. Τέσσερις εμπλέκονται στην υπόθεση.

Οι “φήμες” στην επαρχιακή πόλη, ήθελαν τον 82χρονο “Ζαβό”, όπως ήταν το προσωνύμιο του 82χρονου Δημήτρη Αντωνιάδη, λόγω του ιδιαίτερου χαρακτήρα του, να έχει στην κατοχή του χρυσά νομίσματα και λίρες. Αυτή η “φήμη” ήταν η αφορμή για τους δράστες, να οργανώσουν διάρρηξη στο διαμέρισμά του, και να κλέψουν τα ..χρυσά. Η βία που άσκησαν σε βάρος του υπέργηρου άνδρα του, τον οδήγησε στο θάνατο (07/09). Δύο Βούλγαροι, ο 50χρονος πατέρας, και ο 26χρονος γιος του, ήταν οι δύο από τους δράστες, οι οποίοι είχαν καταγραφεί σε κάμερα Ασφαλείας του κυκλώματος που υπήρχε εγκατεστημένο στην είσοδο της πολυκατοικίας, στην οποία διέμενε το ηλικιωμένο ζευγάρι. Στο βίντεο, έχει καταγραφεί η παρουσία άλλων δύο ατόμων.

Νωρίς το μεσημέρι (09/09), οι δύο Βούλγαροι,προσήχθησαν και εξετάσθηκαν στο τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, με τον 26χρονο να εχει ομολογήσει τη δολοφονία του 82χρονου. Στις καταθέσεις τους, αναφέρθηκαν σε δύο ακόμα άτομα, οι οποίοι γνώριζαν τις “φήμες” για τα χρυσά νομίσματα, τα οποία φέρεται να είχε στην κατοχή του ο ηλικιωμένος και αποφάσισαν να τον κλέψουν. Πρόκειται για δύο κατοίκους της περιοχής, ο ένας έχει προσαχθεί κι εξετάζενται στην Ασφάλεια Χαλκίδας για την τυχών συμμετοχή του -όπως υποστηρίζουν οι Βούγαροι- με τον ίδιο να αρνείται την οποιαδήποτε συμμετοχή, ενώ ο δεύτερος αναζητείται. Είναι τα δύο άτομα τα οποία έχουν καταγραφεί στο βιντεοληπτικό υλικό του κλειστου κυκλώματος της πολυκατοικίας στην Καραολή Δημητρίου, να μεταφέρουν με  αυτοκίνητο, τους δυο Βούλγαρους. Σε ρόλο “τσιλιαδόρου” τους περιμένουν, και στη συνέχει από κοινού αποχωρούν όλοι μαζί.

Ο 82χρονος Δημήτρης Αντωνιάδης, μετά τη λήξη του αγώνα της Εθνικής -περίπου στις 21.20- 07/09-  αποχώρησε από καφετέρια της περιοχής, όπου είχε παρακολουθήσει τον αγώνα μπάσκετ με φίλους του. Οι δράστες εισέβαλλαν  στην πολυκατοικία, και αιφνιδίασαν τον 82χρονο. Αποφασισμένοι για όλα, αφού βασάνισαν, χτύπησαν και φύμωσαν  τον υπέργηρο άνδρα, με αποτέλεσμα να υποστεί καρδιακό επεισόδιο και να χάσει τη ζωή του.

Η υπέργηρη σύντροφός του, 97ετών η οποία βρισκόταν στο σπίτι, δε μπόρεσε να αντιδράσει, με τους δράστες να την έχουν δέσει μαζί με τον 82χρονο. Οι τρεις κακοποιοί, ερεύνησαν το σπίτι, αφαίρεσαν περίπου 5000ευρώ σε μετρητά και 15 τεμάχια χρυσές λίρες, τα οποία είχε στην κατοχή του ο 82χρονος, και διέφυγαν. Τις εκκλήσεις σε βοήθεια της 97χρονης γυνάικας, άκουσαν οι γείτονες, οι οποίο μπήκαν στο διαμέρισμα, και βρήκαν νεκρό τον 82χρονο.

Όπως διαπίστωσε ο ιατροδικαστή, το θύμα από τα χτυπήματα και το ισχυρό σοκ υπέστη καρδιακή προσβολή ενώ ο θάντός τους προσδιορίζεται ασφυκτικός.

Το υλικό από κάμερες κλειστου κυκλώματος, και την κατάθεση της συντρόφου του 82χρονου, οι Αρχές, προσδιόρισαν τον κύκλο υπόπτων στην αναζητηση των δραστών γιαι τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους. Οι κινήσεις τους,  έχουν καταγραφεί κατά την είσβολή και τη διαφυγή τους σε βίντεο, κλειστού κυκλώματος, το οποίο είναι εγκατεστημένο στην  πολυκατοικία.