ΜΙΚΤΟ ΟΡΚΩΤΟ: Ένοχοι για ληστεία και ανθρωποκτονία από πρόθεση, του 30χρονου ενεχυροδανειστή

Ενοχοι και για τις δύο κατηγορίς, της ληστειας κ της ανθρωποκτονιας απο προθεση κριθηκαν απο το Μικτο Ορκωτο Κακουργιοδικείο οι 4κατηγορουμενοι για τη δολοφονια του 30χρονου Γιώργου Κοτσιλίδη, ο οποίος είχε εντοπισθεί κεκρός στο σπίτι του, στη Δαφνη τον Απριλιο του 2013.

Κατα την προσαγωγη τους στην αίθουσα του δικαστηρίου, κατηγορούμενος, δήλωνε εξ ονόματος όλων, ότι είναι “μετανιωμένοι για τις πράξεις τις οποίες έχουν διαπράξει”. Στη μεταγωγή των τεσσάρων δραστών, η μητέρα του Γιώργου Κοτσιλίδη, ξέσπασε, “Σκουλήκια μας καταστρέψατε τη ζωή μας. Να σαπίσετε στη φυλακή, αυτή ειναι η κατάρα της μάνας. Να σαπίσετε, να πεθάνετε στα κελία σας. Κτήνη! Μας φάγατε, μας καταστρέψατε.. Εύχομαι να το πληρωθείτε από το Θεό”.

Δράστες δολοφονίας Γ.ΚοτσιλίδηΤο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας καταδίκασε σε ισόβια και επιπλέον κάθειρξη δώδεκα ετών τους τρεις κατηγορούμενους. Τον 19χρονο βασικό κατηγορούμενο, Γιώργο Μάρκου, ο οποίος παραδέχθηκε ότι οργάνωσε και ανέλαβε την ευθύνη της ληστείας.  Το Δημήτρη Θεοδώρου, ο οποιος αρνήθηκε τη συμμετοχή του στη δολοφονία, αποδέχθηκε την εμπλοκή του στη ληστεία, και στον  Κωνσταντίνο Αραπάκης, ο οποίος εμφάνιζε τον εαυτό του στο χώρο, χωρίς να αναλαμβάνει ευθύνη .

Στην 25χρονη, Αλεξάνδρα Σταματάκη, η οποία “παγίδεψε” μέσω FB τον 30χρονο Γιώργο Κοτσιλίδη, και ήταν αυτή που έκλεισε το ραντεβού θανάτου στο σπίτι του στη Δάφνη, το δικαστήριο επέβαλε ποινή κάθειρξης 22 ετών. Το δικαστήριο της αναγνωρίζοντας το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την δολοφονία και τη ληστεία του 30χρονου, απόφαση η οποία προκάλεσε την έντονη αντίδραση των συγγενών του Γιώργου Κοτσιλίδη, αλλά και των συγκατηγορουμένων της, οι οποίοι ήταν παρόντες στην αίθουσα του ΜΟΔ.

Παρόντες σε όλη την ακροαματικη διαδικασία, οι γονείς του Γιώργου Κοτσιλίδη. Συντετριμμενοι παρακολουθούσαν τις αγορεύσεις των δικηγόρων κι εκλαιγαν σιωπηλα, για την απώλεια του γιου τους.