Απελευθερώθηκε το θύμα απαγωγής, επιχειρηματίας Γιώργος Κυπαρίσσης

Ο επιχειρηματίας Γιώργος Κυπαρίσσης είχε απαχθεί τον περασμένο Δεκέμβριο έξω από την οικία του στο Ντράφι της Ραφήνα, με τους απαγωγής να ζητούν από την οικογένειά του λύτρα σχεδόν ενός εκατομμυρίου ευρώ

Μετά από εξηνταέξι ημέρες ομηρείας, ο επιχειρηματίας ιδιοκτήτης μάντρας ανταλλακτικών αφέθηκε ελεύθερος στην περιοχή του Τατοΐου, λίγο πριν τις 08.00 το πρωί της Παρασκευής (04/03-07.30) από τους απαγωγείς του, οι οποίοι έλαβαν χρηματικό ποσό περίπου €800.000, ως λύτρα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο Γιώργος Κυπαρίσσης είναι καταπονημένος αλλά καλά στην υγεία του. Ο επιχειρηματίας μετά την απελευθέρωσή του, με autostop ζητησε από διερχόμενο οδηγό να τον μεταφέρει σε πιο κεντρικό σημείο και με ΤΑΧΙ μετέβη σε χώρο οικείου του προσώπου και ενημέρωσε για την απελευθέρωσή του. Αστυνομικοί της Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας οι οποίοι έχουν αναλάβει τη διερεύνηση της υπόθεσης, εξέδωσαν παραπεμπτικό για εξέταση και ξεκίνησε της εξέταση του 40χρονου, προκειμένου να προσδιορίσουν και να ταυτοποιήσουν τους απαγωγείς του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του NantiaReport.gr, εξετάζεται οι απαγωγείς να κρατούσαν σε περιοχή της Δυτικής Αττικής ενδεχομένως σε όμορο νομό, τον 40χρονο επιχειρηματίας, αυτός αστικού ιστού μέχρι που τον απελευθέρωσαν.

Ο Γιώργος Κυπαρίσσης είχε απαχθεί στις 29 Δεκεμβρίου 2021 όταν επέστρεφε στο σπίτι του στο Ντράφι, κι ενώ συνομιλούσε με φίλη του από τις ΗΠΑ. Αρχικά οι απαγωγείς του αξίωναν λύτρα ύψους €2 εκατ. για να αφήσουν ελεύθερο τον 40χρονο επιχειρηματία, ωστόσο μείωσαν τις απαιτήσεις τους στο ποσό του €1,5 εκτ. και στη συνέχεια στο €1 εκτ., καθώς η οικογένεια του Γιώργου Κυπαρίσση, δήλωσε αδυναμία να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις τους.

Καθώς ο χρόνος περνούσε ωστόσο, οι απαγωγείς επέστρεψαν στις αρχικές απαιτήσεις τους, διακόπτοντας την επικοινωνία με την οικογένεια αναγκάζοντας τη μητέρα του Όλγα Κυπαρίσση στα μέσα Φεβρουαρίου, να απευθύνει έκκληση στους απαγωγείς να επικοινωνήσουν μαζί τους.