Επικοινωνία και αξίωση για οικονομική απαίτηση για τον «King of Parts» Γιώργο Κυπαρίσση

Αναφορά για επικοινωνία και αξίωση των δραστών με οικονομικές απαιτήσεις για τον έμπορο ανταλλακτικών αυτοκινήτων τον “The King of Parts” όπως είναι γνωστός στην αγορά, στα στοιχεία του οποίου έχει δηλωθεί εξαφάνιση και ερευνάται ως θύμα απαγωγής

Η ανησυχία για τον μεγαλέμπορο με δραστηριότητα στα ανταλλακτικά αυτοκινήτων και επιχειρήσεις στις Αχαρνές Αττική και την Ευκαρπία Θεσσαλονίκη, Γιώργο Κυπαρίσση, επιβεβαιώνει τους χειρότερους φόβους της οικογένειας ότι βρίσκεται θύμα απαγωγής.

Σε επικοινωνία με τον αδελφό του “The King of Parts”, οι δράστες του έχουν αποστείλει αξίωση οικονομικής απαίτησης ύψους άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ. Πληροφορίες από αστυνομικές πηγές του NantiaReport.gr, αναφέρουν ότι οι δράστες απέστειλαν και φωτογραφίες με τον Γιώργο Κυπαρίσση δεμένο πισθάγκωνα και στα κάτω άκρα, ως ένδειξης εν ζωής παρουσίας του, ώστε να τους καταβάλλει η οικογένεια τα χρήματα,  ως λύτρα για να τον απελευθερώσουν.

Οι αναζητήσεις για τον «King of Parts», ως θύμα απαγωγής, ακολούθησαν τη δήλωση εξαφάνισής του, από τη σύζυγό και τον αδελφό του εμπόρου ανταλλακτικών αυτοκινήτων. Στο πλαίσιο της αστυνομικής προανάκρισης και την ιχνηλασίας στην ευρύτερη περιοχή, στη διαδρομή που ακολουθούσε ο έμπορος, εντοπίσθηκαν στα έξι χιλιόμετρα στην περιοχή των Σπάτων, υπολείμματα από δυο καμένα οχήματα  τα οποία εξετάζεται στο ενδεχόμενο σχετίζονται με την υπόθεση απαγωγής.

Ο έμπορος μεταχειρισμένων αυτοκινήτων Γιώργος Κυπαρίσσης, πατέρας δύο ανηλίκων, θα επέστρεφε μετά από νυχτερινή έξοδο σε ταβέρνα στο Ίλιον, το βράδυ της Τρίτης (28/12), στην οικία του στο Ντράφι, χωρίς να φτάσει στον τελικό του προορισμό. Ο ίδιος, είχε αναρτήσει φωτογραφίες σε λογαριασμό που διατηρεί σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης από τα πιάτα που δοκίμασε στην ταβέρνα και διασκέδαζε με φίλους του. Ήταν και οι τελευταίες αναρτήσεις του επιχειρηματία.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ενώ βρισκόταν στο όχημά του ο 40χρονος, ειχε βιντεοκλήση, διάρκειας 22 λεπτών και ολοκληρώθηκε στις 00:02 (28/12). Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να υποστηρίζει ο έτερος συνομιλητής, ότι άκουσε κουβέντες, κατά την επίθεση και την αρπαγή του μεγαλεμπόρου. Ένας από τους απαγωγείς, έκλεισε- χωρίς όμως να απενεργοποιήσει- την ενεργή κλήση του εμπόρου ανταλλακτικών αυτοκινήτων. Στη συνέχεια οι επανειλημμένες κλήσεις από τους οικείους του Γιώργου Κυπαρίσση, παρέμειναν αναπάντητες με τους ίδιους να εκφράζουν την ανησυχία τους γαι τη ζωή του.

Στην επιχείρηση “Kiparissis”, τον Αύγουστο του 2020, στην έδρα της μάντρας με ανταλλακτικά αυτοκινήτων επί της Λεωφόρου Δημοκρατίας 254 στις Αχαρνές, ο αδελφός του Νίκος Κυπαρίσσης, είχε δηλώσει απόπειρα ληστείας σε βάρος του. Οι δύο δράστες, αξίωναν τις εισπράξεις από το ταμείο της επιχείρησης, και στην άρνησή του είχαν ενεργήσει πυρά σε βάρος του, τραυματίζοντάς τον στο πόδι και διακομίστηκε στο ΚΑΤ.

Τις έρευνες διεξάγει το ΥΔΕΖΙ1ο της ΔΑΑ, ενώ για την υπόθεση, έχουν καταθέσει στο πλαίσιο της προανάκρισης, ο αδερφός και η σύζυγος του εμπόρου, καθώς έχουν κληθεί και πρόσωπα από το επαγγελματικό του περιβάλλον.

«Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον, η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της. Δε θα ήθελα να πω κάτι αυτήν τη στιγμή, ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον σας, ήδη έχετε κάνει πολλά, η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της και δεν θα ήθελα να πιέσετε άλλο την είδηση» δήλωσε στους δημοσιογράφους, ο Νίκος Κυπαρίσσης, αδελφός του εμπόρου ανταλλακτικών αυτοκινήτων που βρίσκεται σε παράνομη παρακράτηση.