Ανδραβίδα: Οι έρευνες για το δράστης της τετραπλής δολοφονίας- Σήμερα η νεκροτομή για τα αίτια θανάτου των μελών της οικογένειας

Οι έρευνες σε αναζήτηση του βασικού υπόπτου ως δράστη στις τέσσερις δολοφονίες των μελών της οικογένειας των Αλβανών, μέσα στη μονοκατοικία τους στην Αναδραβίδα Ηλείας, βρίσκονται σε εξέλιξη για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του

Το έγκλημα με θύματα τα τέσσερα μέλη της οικογένειας του Αλβανού Αρμάντο Κλότσι και της συζύγου του Μαρίας, καθώς και των δύο παιδιών τους, ενός και δύο ετών, ως προς τα ευρήματα κατά την αυτοψία στη σκηνή εγκλήματος, χαρακτηρίζεται ως ειδεχθές.

Σύμφωνα με τα ιατροδικαστικά ευρήματα και την νεκροψία στο χώρο, το ζευγάρι είχε βληθεί από πυροβόλο όπλο, ενώ τα δύο βρέφη, έφεραν ενδείξεις ασφυκτικού θανάτου.

Από τις έρευνες έχουν προκύψει ενδείξεις και έχει προσδιοριστεί ο δράστης του τετραπλού εγκλήματος. Παντρεμένος και χωρισμένος δύο φορές, είναι πατέρας ενστόλου ενώ η κόρη του είναι φοιτήτρια με τα παιδιάνα μένουν με τις πρώην συζύγους του. Κρίνεται επικίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια, λόγω του τρόπου που έδρασε, ενώ αναφορές συγχωριανών του τον περιγράφουν ως ιδιόρρυθμο, αντικοινωνικό και δύστροπο στις επαφές του. Ο ύποπτος ως δράστης του τετραπλού φονικού στο παρελθόν είχε πυροβολήσει με κυνηγετική καραμπίνα τον κουμπάρο του κι έναν ακόμα συγχωριανό τους. Είχαν κατατεθεί μηνύσεις σε βάρος του, ωστόσο στη συνέχεια ανακαλεσαν, καθώς τους απειλούσε ότι θα σκοτώσει τις οικογένειές τους.

Αναμένεται στην ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών (04/03) η διενέργεια της νεκροτομής προκειμένου να προσδιοριστούν τα ακριβή αίτια θανάτου των τεσσάρων θυμάτων, από την προϊσταμένη Ιατροδικαστή Αγγελική Τζιόλα.

Ως αφορμή για το κίνητρο του δράστη να ξεκληρίσει την τετραμελή οικογένεια των Αλβανών ενοικιαστών του, φέρεται η δυσκολία που αντιμετώπιζε το ζευγάρι να καταβάλλει το ενοίκιο της μονοκατοικίας, ενώ τα θύματα εξέφραζαν την έντονη ενόχλησή τους, καθώς από την πλευρά του γιου της ιδιοκτήτριας τους έκοβε το ρεύμα και το νερό, ενώ δεν προέβαινε σε αποκατάσταση φθορών που παρουσίαζε το οίκημα.

Η προανακριτική αναφορά του 12χρονου μεγαλύτερου γιου της οικογένειας, από τον πρώτο γάμο της 37χρονης γυναίκας από την Αλβανία, περιέγραψε τα όσα είδε όταν μπήκε στο σπίτι της οικογένειας καθώς όταν επέστρεψε στο σπίτι από το παιχνίδι, δε βρήκε ανταπόκριση στα χτυπήματα στην πόρτα της μονοκατοικίας στη γειτονιά του Αγίου Κωνσταντίνου στην Ανδραβίδα της Ηλείας.

Η μαρτυρία συνομήλικου φίλου του 12χρονου αγοριού, που μαζί επέστρεψαν στο σπίτι του, αναφέρει, «Είχαμε πάει βόλτα το απόγευμα και κάποια στιγμή πήγαμε μαζί σπίτι του για να πάρει κάτι που ήθελε. Χτύπησε την πόρτα, όμως δεν άνοιξε κανείς. Και μας λέει να περιμένουμε για να μπεί από το παράθυρο. Ξαφνικά μου λέει γρήγορα γρήγορα έλα μέσα κάτι έχει πάθει η μάνα μου. Μπαίνω και εγώ από το παράθυρο, ψάχνουμε το σπίτι και βλέπουμε το μωρό μέσα στην κούνια και νομίζαμε ότι κοιμόταν. Μετά είδαμε αίματα στο δωμάτιο όπου κοιμούνταν οι γονείς. Όμως δεν αντικρίσαμε τα άλλα μέλη της οικογένειας μέσα στο σπίτι. Μετά βγήκα έξω και ο φίλος μου βγήκε κρατώντας τον αδερφό του, που είχε έντονα κόκκινα σημάδια στο λαιμό και αίμα στο στόμα του…».