Βριλήσσια: Δολοφονία “Καπε”- «Συγκοινωνούντα δοχεία» επαφών σε τελικό απολογισμό με αιματηρά συμβόλαια θανάτου

Το “συμβόλαιο θανάτου” για τον διαβόητο ποινικό με τους «εντιμότατους φίλους» και τις κοσμικές επαφές, Δημήτρη Καπτενάκη ή Καπέ, κοντά στο σπίτι του στα Βριλήσσια, χρονικά και στο πλαίσιο Δικαστικής έρευνα που είναι σε εξέλιξη, δεν ήταν «μια ακόμα δολοφονία στο ξεκαθάρισμα της νύχτας»

Πολλές συμπτώσεις για να είναι τυχαία γεγονότα. Δολοφονίες ανθρώπων με ποινικό παρελθόν και ποινικές εμπλοκές. «Συγκοινωνούντα δοχεία» επαφών που στον τελικό απολογισμό καταλήγουν με θάνατο.
Η φονική ενέδρα με με θύμα τον διαβόητο ποινικό Δημήτρη Καπτενάκη ή Καπέ, το μεσημέρι της Τετάρτης (09/12-15.20) επί της οδού Υμηττού στα Βριλήσσια ήταν ένα συμβόλαιο θανάτου. Στο Πάτημα Χαλανδρίου, σε χρονική ακολουθία από τη δολοφονία του “Καπέ”, εντοπίσθηκε φλεγόμενο BMW, με τις Αρχές να αναζητούν υποστηρικτικό δίκυκλο μεγάλου κυβισμού και ένα mini Cooper, χωρίς οι δολοφόνοι να εντοπισθούν .
Οι δράστες από μαρτυρίες και υλικό που έχουν στη διάθεσή τους οι Υπηρεσίες Ασφαλείας, πυροβόλησαν με kalashnikov τον 56άχρονο Δημήτρη Καπετανάκη, ενώ βρισκόταν πεζός εν μέση οδώ και αν και «έφερε όπλο, ενδεικτικό ότι είχε φόβο για τη ζωή του, αιφνιδιάστηκε, χωρίς να πρόλαβε ανταποκριθεί, και δεν πρόλαβε να το χρησιμοποιήσει. Ήταν ένα «τυφλό» οργανωμένο και προσχεδιασμένο «συμβόλαιο» σε μια ακολουθία φονικού “ντόμινο”, με θύματα που μεταξύ τους έχουν συσχετισμό», σημειώνουν με νόημα Αστυνομικές πηγές του NantiaReport.gr. Άλλωστε ενισχύεται η εκτίμηση των Αστυνομικών της Ασφάλειας από το γεγονός ότι οι μαρτυρίες για το μέσο και τρόπο διαφυγής των δραστών ήταν συγκεχυμένες .

«Δεν έχω καμία εμπλοκή με το παρελθόν, αλλά φοβάμαι, επειδή πολλοί πρώην συγκατηγορούμενοί μου έχουν δολοφονηθεί, όπως οι Σωτήρης Κούσης, Γιώργος Αναγνωστόπουλος και Μπάμπης Λαζαρίδης. Γι’ αυτό το λόγο, είμαι τόσο προσεκτικός και προσπαθώ να μάθω ποιος με παρακολουθεί, εάν με παρακολουθεί», είχε καταθέσει στο παρελθόν ενώπιον Ανακριτή σε ποινική του υπόθεση, ο Δημήτρης Καπετανάκης. Οι ισχυρισμοί του, σε εκείνη την υπόθεση δεν έπεισαν Ανακριτή και Εισαγγελέα, και επέστρεψε μετά από πέντε χρόνια και πάλι στη φυλακή.

Ο 56άχρονος Δημήτρης Καπετανάκης, διέμενε στα Βριλήσσια σε μικρή απόσταση από την οικία του δημοσιογράφου Στέφανου Χίου, σε βάρος του οποίου είχε σημειωθεί (27/07) απόπειρα δολοφονίας . Η παρουσία του διαβόητου ποινικού, στη γειτονιά των Βριλησσίων, ήταν γνωστή τόσο στην Ασφάλεια του Δημοσιογράφου όσο και στις αρμόδιες Υπηρεσίες της ΕΛΑΣ. Άλλωστε ο “Καπέ”, ήταν από τους βασικούς εμπλεκόμενους στη μεγάλη δικογραφία της ΕΥΠ για τη διαφθορά στην ΕΛΑ. Αυτή η υπόθεση, ακόμα, εκκρεμεί στην κύρια Ανάκριση.
Το θύμα της φονικής ενέδρας, φέρεται να υπήρξε στενός συνεργάτης του «εισπράκτορα» ενός συστήματος που ξεκινάει από τη δολοφονία του ΕΚΑΜΙίτη την Πρωτομαγιά του 2018 στην Παλλήνη, και ο ίδιος ο επιχειρηματίας, κατέληξε νεκρός σε φονική ενέδρα το 2019, στο Χαϊδάρι. Για το πόσο «καλό παιδί» ήταν ο Δημήτρης Καπετανάκης, είχε κληθεί και είχε καταθέσει υπερ του, ως προτεινόμενος μάρτυρας, ο οποίος επίσης έχει παραπεμφθεί στην ίδια δικογραφία της ΕΥΠ με τους επίορκους της ΕΛΑΣ .

Ο Δημήτρης Καπετανάκης ή Καπέ, εμφανιζόταν ως επιχειρηματίας με διαφημιστική, εταιρεία που εκδίδει εφημερίδα και περιοδικό, καθώς και μια εταιρεία ενοικιάσεως πολυτελών σκαφών. Οι δραστηριότητές του, βρέθηκαν υπό έρευνα της Επιτροπής για το Ξέπλυμα του Βρώμικου Χρήματος. να ποινικό μητρώο που μεταξύ άλλων περιελάβανε κατηγορίες της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και ξέπλυμα μαύρου χρήματος μεταξύ πολλών άλλων. Ο Καπέ, όπως έχει προκύψει από τις δικογραφίες στις ποινικές υποθέσεις στις οποίες είχε εμπλακεί από τις νόμιμες συνακροάσεις των Υπηρεσιών, διατηρούσε πάντα επαφές με Αξιωματικούς της ΕΛΑΣ οι οποίοι έδειχναν την προθυμία τους να προσφέρουν .. πληροφορίες και συνεργασία . Αυτές τις επαφές εξετάζει η δικογραφία της ΕΥΠ, υπόθεση που διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία από το τέλος του καλοκαιριού και βρίσκεται σε … εκκρεμότητα .

Κατά το παρελθόν έχει απασχολήσει σε υποθέσεις εκβιασμών και “προστασίας” νυχτερινών μαγαζιών καθώς και στην υπόθεση του «Συνδικάτου του Εγκλήματος» (1993-1995) με τις δολοφονίες «νονών» της νύχτας. Ενώ είχε κατηγορηθεί παλαιότερα για υποθέσεις σωματεμπορίας χωρίς να παραπεμφθεί σε δίκη. Ο ίδιος είχε κατονομαστεί ως ο ηθικός αυτουργός από τον ποινικολόγο Παύλο Σαρράκη, στην απόπειρα ανθρωποκτονίας σε επίθεση με βιτριόλη σε βάρος, για την οποία είχε συλληφθεί Αλβανός ποινικός και από κοινού είχαν παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη .

Την υπόθεση έχει αναλάβει ως προανακριτική έρευνα, η Δίωξη Εγκλημάτων κατά Ζωής σε συνεργασία με τη Δίωξη Εκβιαστών. Για τις Αρχές η δολοφονία του Δημήτρη Καπετανάκη, αποδίδεται σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ ομάδων του κοινού ποινικού ωστόσο η έρευνα εκτείνεται στον προσδιορισμό της ηθικής αυτουργίας, με τον προσδιορισμό της “εντολης” ενδεχομένως να και προσφέρει αξιοποιήσιμα στοιχεία και για άλλες ανεξιχνίαστες δολοφονίες οι οποίες έχουν αποδοθεί στην αποκαλούμενη.. Greek Mafia.