Παλλήνη: Δολοφονία εν ψυχρώ με θύμα Αστυνομικό ε.α της ΕΚΑΜ

Άγνωστοι δράστες σε φονική ενέδρα δολοφόνησαν απόστρατο Αστυνομικό της ΕΚΑΜ, ενώ βρισκόταν σε κοσμική ταβέρνα με φίλους του, στην περιοχή της Παλλήνης και κατάφεραν να διαφύγουν

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία οι δράστες ήταν δύο άτομα, προσέγγισαν τον απόστρατο ΕΚΑΜίτη Σπύρο Παπαχρήστου και πυροβόλησαν από μικρή απόσταση, με τον 57άχρονονα αιφνιδιάζεται, καθώς ο ίδιος έβγαινε από ταβέρνα στην οποία διασκέδαζε με φίλους του, στην περιοχή της Παλλήνης. Μαρτυρίες αναφέρουν ότι ο απόστρατος ΕΚΑΜίτης, είχε βγει από την ταβέρνα κρατώντας ένα μπουκάλι κρασί που του είχαν δώσει, και κατευθυνόταν στον υπαίθριο χώρο που χρησιμοποιείται ως πάρκινγκ από τους πελάτες της ταβέρνας για να επιβιβαστεί στο αυτοκίνητό του, όταν δέχτηκε τα φονικά πυρά .

Είχε συνταξιοδοτηθεί πριν από περίπου δέκα χρόνια με υπηρεσία σε μάχιμες Υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. και την ΕΚΑΜ

Όπως προκύπτει από τις ίδιες μαρτυρίες, και την αυτοψία στο χώρο, ο 57άχρονος απόστρατος της ΕΛΑΣ, ενώ είχε δεχθεί τα φονικά πυρά, επέστρεψε και πάλι στην ταβέρνα για παροχή βοήθειας, ωστόσο λίγο αργότερα κατέληξε στα βαρύτατα τραύματα του. Οι δράστες στην αναστάτωση και τον αιφνιδιασμό που προκάλεσαν κατάφεραν να διαφύγουν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί.

Από την Ασφάλεια Αττικής, έχει υποβληθεί αίτημα για Εισαγγελική παραγγελία άρση απορρήτου των επικοινωνιών, ώστε να προκύψουν οι τελευταίες κλήσεις και επαφές του 57άχρονου ΕΚΑΜίτη, Σπύρου Παπαχρηστου. Για τις Αρχές ως κίνητρο της φονικής ενέδρας, εκτιμάται ότι πρόκειται για ξεκαθάρισμα διαφορών και η έρευνα εκτείνεται στον ευρύτερο κύκλο επαφών του απόστρατου ΕΚΑΜίτη.