Βόλος: Φυλακιστήριο για την επίθεση σε νεαρή γυναίκα- «Κάμελ»: «Δε θέλω να πάω φυλακή»

Απολογητικός παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο, ο κατηγορούμενος για την επίθεση σε νεαρή στη Νέα Ιωνία Βόλου, και ζήτησε κάλτσες και παντελόνι, για να μην μπει στη φυλακή ξυπόλυτος

Ποινή φυλάκιση 60ημερών χωρίς αναστολή αποφάσισε το Δικαστήριο του Βόλου για τον 38χρονο Ι. Γ. «Κάμελ» κατηγορούμενος για επίθεση σε 20άχρονη κοπέλα η οποία είχε βγάλει βόλτα το σκύλο της το βράδυ της Τρίτης (08/12), καθώς τον κρίθηκε επικίνδυνο, σύμφωνα με δημοσίευμα του magnesianews.gr . Σε ερώτηση του Προέδρου της Έδρας προς τον κατηγορούμενου αν θέλει να λάβει αναβολή για να ορίσει  δικηγόρο ο «Κάμελ» δήλωσε ότι δεν έχει χρήματα, ζει μόνος του σε εξωτερικούς χώρους

Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στο Δικαστήριο με βρώμικα ρούχα και σε άσχημη κατάσταση, στην απολογία του αρνήθηκε ότι επιτέθηκε στην νεαρή γυναίκα, η οποία δεν παρέστη κατά την εκδίκαση της υπόθεση και αναγνώστηκε η κατάθεσή της. Σύμφωνα με την κατάθεση της 20άχρονης, το βράδυ της Τρίτης (08/12-21.00) , είχε βγάλει βόλτα τον σκύλο της, στην οδό Αβέρωφ στη Ν. Ιωνία Βόλου, όταν βρέθηκε κοντά της ο 38άχρονο, με φραστική απειλή «βρωμιάρα θα σε κάψω ζωντανή» της απέρριψε αντικείμενο το οποίο έπεσε μπροστά της στο οδόστρωμα.

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος, υποστήριξε ότι πήγαινε για ύπνο, πηδώντας τη μάντρα εργοστασίου που περνάει τις νύχτες του τελευταία και αρνήθηκε την επίθεση στην 20άχρονη, αναφέροντας χαρακτηριστικά, «Δεν της έριξα, ούτε πέτρα, ούτε βενζίνη».
Σε ερώτηση του Προέδρου της Έδρας για προηγούμενη καταδίκη του, ο 38άχρονος υποστήριξε ότι κατά το παρελθόν έχει καταδικαστεί για σωματική βλάβη σε επεισόδιο στα Ιωάννινα, ενώ παραδέχτηκε ότι κατά το παρελθόν, είχε απορρίψει βενζίνη σε γυναίκες, αν και δήλωσε ότι δεν θυμάται χρονικά την περίοδο, με τον Δικαστή να του υπενθυμίζει ότι οι επιθέσεις στις οποίες αναφέρεται πραγματοποιήθηκαν το 2018 και το 2019.
Ο Πρόεδρος της Έδρας, ρώτησε τον 38άχρονο, αν θεωρεί ότι πρέπει να πάει στη φυλακή για να σταματήσει να έχει αυτή την αντικοινωνική συμπεριφορά, με τον κατηγορούμενο να δηλώνει ότι  δε θέλει να μπει στη φυλακή. «Δεν γίνεται να είστε συνέχεια στα Δικαστήρια και να κινδυνεύει κόσμος από τις ενέργειές σας», του τόνισε ο Πρόεδρος της Έδρας και του συνέστησε να αναρωτηθεί αν θέλει να βρίσκεται στη φυλακή ή όταν βγει, να αλλάξει συμπεριφορά και να μην κάνει κακό στους άλλους.

Ο Εισαγγελέας Έδρας πρότεινε ενοχή του κατηγορούμενου με φυλάκιση 40 ημερών για κάθε κατηγορία με την οποία παραπέμφθηκε – εξύβριση, απειλή και απόπειρα απλής σωματικής βλάβης. Το Δικαστήριο τον καταδίκασε σε συνολική ποινή φυλάκισης 60 ημερών, χωρίς αναστολή και επιβάρυνση για τα δικαστικά έξοδα. Ο 38άχρονος μετά την έκδοση της απόφασης, έλαβε φυλακιστήριο για τις Φυλακές Τρικάλων .

Τον παρακολουθεί ψυχολόγος και πάει σε απεξάρτηση

«Εδώ και τρία χρόνια που πέθανε η μητέρα μου από καρκίνο, όταν δεν είμαι στη φυλακή κοιμάμαι έξω, συνήθως σε εργοστάσια, γιατί είμαι μόνος μου και δεν παίρνω ούτε επίδομα από την Πρόνοια», ανέφερε, σε κατάσταση ηρεμίας και έχοντας επαφή με το περιβάλλον που βρισκόταν ο 38άχρονος πριν οδηγηθεί στη Φυλακή. Υποστήριξε ότι ο κόσμος τον βοηθάει στο φαγητό, ενώ πηγαίνει και στο συσσίτιο του Αγ. Νικολάου. Ο άνδρας, ο οποίος αντιμετωπίζει και θέματα ψυχικής υγείας παραδέχτηκε ότι δεν είναι σωστό να παρενοχλεί διερχόμενους, ενώ ανέφερε ότι βρίσκεται υπό ιατρική παρακολούθηση, καθώς παρακολουθεί και πρόγραμμα απεξάρτησης στο ΚΕΘΕΑ Πιλότος. Καταλήγοντας ο «Κάμελ» ζήτησε ένα ζευγάρι κάλτσες και ένα παντελόνι, για να μην μπει στη φυλακή ξυπόλυτος .

Χρειάζονται ίδρυμα όχι φυλακή

Δικαστικοί κύκλοι ωστόσο με αφορμή την υπόθεση, αναφέρουν ότι υπάρχει κενό στη νομοθεσία, για άτομα όπως ο «Κάμελ» καθώς αντιμετωπίζουν παράλληλα με τις εξαρτήσεις του και θέματα ψυχικής υγείας και παρουσιάζουν παραβατικές αποκλίσεις, καθώς δεν υπάρχει μια οργανωμένη δομή που θα μπορούσαν να νοσηλευτούν και να βρίσκονται σε προστατευμένο για τους ίδιους περιβάλλον με ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης. Όπως τονίζουν η φυλακή δεν είναι λύση, γιατί θα αποφυλακιστούν μετά από μέρες και δεν θ’ αλλάξει κάτι στη συμπεριφορά τους, ενώ θα έπρεπε να λαμβάνουν αξιολόγηση από υγειονομική επιτροπή και να τους αναλάμβαναν οι κοινωνικές υπηρεσίες και όχι η Δικαιοσύνη.