Τα ανεξιχνίαστα εγκλήματα της Greek Mafia: Ομόκεντροι κύκλοι αίματος οι εν ψυχρώ δολοφονίες

Συμβόλαια θανάτου, αδίστακτοι δολοφόνοι και μαφιόζικες ενέδρες σε ένα κύκλο αίματος που έχει ξανανοίξει τα τελευταία χρόνια στην Αθήνα

Εν ψυχρώ δολοφονίες ανάμεσα σε ανυποψίαστους πολίτες, έξω από Σχολικά Συγκροτήματα, μέσα στην κίνηση. Οι δολοφόνοι εκτελούν τα συμβόλαια θανάτου στα ονόματα της νύχτας της δεκαετίας του 90 που είχαν απασχολήσει τις Αρχές για «προστασίες» νυχτερινών καταστημάτων μπροστά δε δεκάδες αυτόπτες μάρτυρες.

Δώδεκα δολοφονίες που αποδίδονται από τις Αρχές με ξεκαθάρισμα λογαριασμών έχουν εκτελεστεί τα τελευταία δυόμισι χρόνια προκαλώντας την έντονη ανησυχία των υψηλόβαθμων Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. οι οποίοι επιχειρούν να ανοίξουν τη «σκοτεινή βεντάλια» και να αποτυπώσουν τους γεωμετρικούς συνδυασμούς των επαφών μεταξύ των θυμάτων και επαφών που είχαν αναπτύξει με ποινικές διασυνδέσεις ώστε να εντοπίσουν τα κίνητρα και τους δράστες στις εν ψυχρώ δολοφονίες.

«Η «νύχτα» έχει άγραφους νόμους. Απαράβατος νόμος η Σιωπή και η επικράτηση του Ισχυρού» σημειώνει χαρακτηριστικά υψηλόβαθμος αξιωματικός ο οποίος έχει ασχοληθεί με την αναθρωπογεωγραφία της Greece Mafia στη νύχτα. Οι πρόσφατες εξελίξεις, και τα αιματηρά ξεκαθαρίσματα τον προβληματίζουν, καθώς «καμία δολοφονία δε μένει χωρίς .. αντίποινα στην τιμή του τλευταίου που έφυγε» σημειώνει ο ίδιος. Ο πόλεμος για την επικράτηση, ανακατατάξεις για την ανάδειξη νέων αρχηγών στα κυκλώματα της μαφίας αλλά και οικονομικές διαφορές , για αυτούς τους τρεις λόγους, τα κυκλώματα της νύχτας έχουν διαρκή ανελέητο πόλεμο που στάζει αίμα και καταλογίζει νεκρούς από όλες τις πλευρές.

Ο 49χρονος επιχειρηματίας, Δημήτρης Μαλαμας, που «γάζωσαν» τα φονικά πυρά από το Kalashnikov των δύο δολοφόνων του, το πρωί της Τρίτης, μέσα στο αυτοκίνητό του, στη συμβολή της λεωφόρου Αθηνών με τον πεζόδρομο της Σατωβριάνδου, στο Χαϊδάρι, είναι το δωδέκατο θύμα του μαφιόζικου ξεκαθαρίσματος στον πόλεμο των κυκλωμάτων.
Η δολοφονία του επιχειρηματία που είχε «πολυεπίπεδες επαφές» προκάλεσε αιφνιδιασμό σε όσους γνωρίζουν τις «διασυνδέσεις». Από το αρχείο ανασύρεται η δολοφονία του «τεθωρακισμένου» πρώην ΕΚΑΜίτη Σπύρου Παπαχρήστου, την πρωτομαγιά του 2018 έξω από ταβέρνα στην Παλλήνη, με πέντε βολίδες όπλου των 7,65 χιλιοστών. Η υπόθεση παραμένει ανεξιχνίαστη, για την Ασφάλεια Αττικής, ωστόσο εξετάζονται επαφές που είχαν αναπτύξει μεταξύ τους οι δύο άνδρες τους οποίους συνέδεε βαθιά φιλία.

Το σημείο που έδρασαν οι δολοφόνοι του 49χρονου, στη λεωφόρο Αθηνών, απέναντι από καφετέρια την οποία είχε στην ιδιοκτησία του ο επιχειρηματίας, απέχει ελάχιστα από το σημείο της δολοφονίας του άλλοτε «βαρόνου της νύχτας», του 44χρονου Βασίλη Στεφανάκου. Οι δράστες αναβάτες δικύκλου και σε αυτή την περίπτωση γάζωσαν το αυτοκίνητο και δολοφόνησαν εξ επαφής με 29βολίδες όπλου των 9 χιλιοστών το «νονό των νονών» έξω από την επιχείρησή του στο Χαϊδάρι. Η εν ψυχρώ δολοφονία- σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. – του «βαρόνου της νύχτας» είχε στρέψει τις υποψίες των αστυνομικών που ανέλαβαν την υπόθεση στην ομάδα του «Καράφλα» ο οποίος είχε αντιπαλότητα από το 2008 με το Βασίλη Στεφανάκο, χωρίς να έχουν προκύψει στοιχεία και αυτή η υπόθεση παραμένει ανεξιχνίαστη, και αποδόθηκε σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

Ωστόσο διαρροές απέδιδαν τη δολοφονία του, σε αντίποινα για την δολοφονία του Βασίλη Γρίβα, ο οποίος ήταν ο «άνθρωπος» του 44άχρονου «βαρόνου της νύχτας», ωστόσο υπήρχαν άτομα στο στενό φιλικό κύκλο του 58χρονου πρώην βαρυποινίτη, είχαν αιματηρή αντιπαλότητα με το Γρίβα, χωρίς να επηρεάζει τη σχέση του με τον Βασίλη Στεφανάκο, και κάπως έτσι όλα μοιάζουν να… συνδέονται.

Ένα χρόνο νωρίτερα, στις 03 Μάϊου 2017, είχε προηγηθεί η η εν ψυχρώ δολοφονία του 47άχρονου Πειραιώτη, bodybuilder Βασίλη Γρίβα, έξω από το 2ο Δημοτικό Σχολείο στα Γλυκά Νερά. Ο Γρίβας είχε μόλις στάθμευσε το μικρού κυβισμού αυτοκίνητό του, ενώ ακόμα στη θέση του συνοδηγού βρισκόταν ο 10χρονος –τοτε- γιος του, όταν δέχθηκε τις 9βολιδες στο κεφάλι και το θώρακα, από τα πυρά των δύο δολοφόνων του. Η παλαιότερη εμπλοκή του σε υποθέσει εκβιασμών και προστασίας, απέδωσαν –σύμφωνα με την Ασφάλεια- και αυτή τη δολοφονία σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών, ενώ διαρροές απέδιδαν τον 47άχρνο ως «πρωτοπαλίκαρο» του –τότε- βαρυποινίτη με το προσωνύμιο «Καράφλας».

Είχε προηγηθεί η δολοφονία του 45άχρονου Γιώργου Λίτσα, γνωστός ως «Μπου ή Μπούμπη» ο οποίος σύμφωνα με διαρροές της Ασφάλειας, ανήκε στην ομάδα του «Καράφλα», στις 20 Απριλίου. Ο 45άχρονος έπεσε νεκρός από τα πυρά αγνώστων έξω από το σπίτι του, στους Αγίους Αναργύρους. Οι έρευνες της Ασφάλειας, ανέσυραν και σε αυτή την περίπτωση την ανθρωπογεωγραφία την «νύχτας» και επικεντρώθηκαν στην αντιπαράθεση του «Καράφλα» με την ομάδα Στεφανάκου, για να προσδιορίσουν τα κίνητρα της δολοφονίας του.

 

Στο ίδιο ερευνητικό πεδίο των Αξιωματικών της Δίωξης Εκβιαστών και της Δίωξης Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, και η δολοφονία του 54άχρονος Παναγιώτης Σιτοκωνσταντίνου. Οι δολοφόνοι στις 7 Μαιου 2019, είχαν στήσει ενέδρα θανάτου και τον πυροβόλησαν στο κεφάλι με Kalashnikov, έξω από το σπίτι του στην οδό Κατσαντώνη 80 στην περιοχή Μανιάτικα στον Πειραιά.

Φήμες από αντιπάλους του τον «χρέωναν» και με τη δολοφονία της Κατερίνας Αναγνωστάκη, γνωστή με το χαϊδευτικό «Bella_Mafia», τον περασμένο Σεπτέμβρη 2018, μέσα το αυτοκίνητό της με τα φιμέ τζάμια, στην Κηφισιά και τη φυσικό αυτουργό στη δολοφονία του Βασίλη Γρίβα. Στο παρελθόν , είχε κατηγορηθεί για ληστείες και εκβιασμούς ενώ σύμφωνα με την Αστυνομία, φέρεται να είχε εμπλακεί και με ομάδα ανθρώπων της νύχτας.

Οι «άσπονδοι εχθροί» του, τον τοποθετούσαν ως συνεπιβάτης στη μοτοσυκλέτα που στις 27 Ιουνίου 2018 στη συμβολή των οδών Αίαντος και Ναϊάδων, στο Παλαιό Φάληρο δολοφόνησε τον «Σαμπρέλα», το διαβόητο βαρυποινίτη Μανώλη Καραγιάννη, ενώ είχε βγει από το διαμέρισμα φίλης του, πριν επιβιβαστεί στο αυτοκίνητό του. Οι δράστες είχαν ενεργήσει πυρά με Kalashnikov αδειάζοντας ολόκληρη γεμιστήρα εναντίον του. Οι κύκλοι της «νύχτες» του χρέωναν εμπλοκή ως εντολοδόχου για τη δολοφονία στο Χαϊδάρι του Βασίλη Στεφανάκου.

Όπως όλα δείχνουν, αναφέρουν αστυνομικές πηγές, οι ομάδες της Greek Mafia έχουν εμπλακεί σε έναν νέο κύκλο αίματος..