“Βλέπουν” τους δράστες του Casa de Papel στο Ψυχικό

Το σχέδιο δράσης στην κλοπή στις θυρίδες της τράπεζας στο Ψυχικό, παραπέμπει σε σενάριο ταινίας, ως προς το modus operadi των δραστών της διάρρηξης στις τέσσερις θυρίδες ασφαλείας μέσα στο τραπεζικό κατάστημα, se μιας από τις καλύτερα φυλασσόμενες περιοχές της Αττικής

Ενδείξεις για τους δράστες της μεγάλης κλοπής μέσα από την τράπεζα στο Ψυχικό, έχουν προκύψει για τους Αστυνομικούς της Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής, οι οποίοι έχουν αναλάβει τη διερεύνηση της κλοπής ύψους 5εκατομμυρίων ευρών, από τις θυρίδες ασφαλείας του τραπεζικού καταστήματος στο Ψυχικό . Η κλοπή αποκαλύφθηκε όταν η σύζυγος επιχειρηματία, μισθώτριας μίας εκ των τεσσάρων θυρίδων στις 13 Νοεμβρίου πήγε στην τράπεζα και επιχείρησε να ανοίξει τη θυρίδα της, αλλά το κλειδί της δεν άνοιγε το κουτί και κλήθηκε τεχνικός της τράπεζας , τότε διαπιστώθηκε ότι το περιεχόμενό της σε μετρητά και κοσμήματα δεν υπήρχε. Στην έρευνα που ακολούθησε τρεις ακόμα θυρίδες με την ίδια μεθοδολογία εντοπίσθηκαν παραβιασμένες, με το δράστης να έχει σπάσει τις “γλώσσες” των κλειδαριών, χωρίς ωστόσο εξωτερικά να εντοπίζεται η παραβίαση.

Πληροφορίες από την έως τώρα έρευνα των Αστυνομικών της Ασφάλειας Αττικής, προσδιορίζει ως χρόνο διάπραξης της κλοπής την περίοδο από τις 5 Αυγούστου έως τις 13 Νοεμβρίου 2020, οπότε και διακριβώθηκε η κλοπή. Όλες οι θυρίδες ανήκουν σε περιουσιακό στοιχεία υποκαταστήματος της τραπεζας που έκλεισε στα τέλη του 2019, με έδρα την ιδια περιοχή, και οι φοριαμοί με τις θυρίδες μεταφέρθηκανώστε να εξυπηρετήσουν τους πελάτες- εκμισθωτές των θυρίδων. Μεταξύ άλλων, εξετάζεται να είχαν νοικιάσει θυρίδες στο χώρο της τράπεζας, ώστε να έχουν πρόσβαση στο χώρο, χωρίς παρουσία υπαλλήλων ή κατόπτευση από κάμερες καθώς δεν υπάρχει σύστημα βιντεοληπτικής καταγραφής, ώστε να έχουν άμεση πρόσβαση στα κουτιά των τεσσάρων θυρίδων τα οποία άδειασαν.

Στο υλικό που έχει διατεθεί ως πειστήριο προς διερεύνηση από τους Αστυνομικούς του ΥΔΕΖΙ, είναι και τα στοιχεία που έχουν καταγραφεί στο βιβλίο επισκεπτών των θυρίδων της τράπεζας, τα οποία αντιπαραβάλλονται και καλούνται οι μισθωτές των θυρίδων σε κατάθεση, προκειμένου να προσδιορισθούν όλα τα πρόσωπα που το επίμαχο διάστημα είχαν πρόσβαση στον χώρο. Ήδη οι μισθωτές των θυρίδων και υπάλληλοι του υποκαταστήματος έχουν δώσει δακτυλικά αποτυπώματα και γενετικό υλικό, ενώ στην κατοχή της αστυνομίας έχουν περάσει όλα τα αρχεία  από βιντεοληπτικό υλικό που διατηρεί η τράπεζα- περίπου δύο μηνών – και έχουν καταγράψει οι κάμερες ασφαλείας του υποκαταστήματος  .

Στις έρευνες έχει εμπλακεί και η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος καθώς οι ερευνητές του ΥΔΕΖΙ, εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο οι δράστες να παρακολουθούσαν τις κινήσεις των τεσσάρων θυμάτων- εκμισθωτριών στις θυρίδες, όλες σύζυγοι επιχειρηματιών με μεγάλη οικονομική επιφάνεια, με “εκ των έσω” πληροφόρηση, από τις αναρτήσεις τους στα κοινωνικά δίκτυα, στις οποίες έδιναν το στίγμα της παρουσίας τους σε γεωγραφικά σημεία, εκτός Αθηνών και ήξεραν ότι δεν θα επισκεφθούν άμεσα την τράπεζα.