ΘΣΝ: Νεκρός ανασύρθηκε έφηβος από φωτιά στο διαμέρισμα της οικογένειας από την Αλβανία

Το αγόρι αντιμετώπιζε κινητικά προβλήματα, και εντοπίσθηκε χωρίς αισθήσεις από τους Πυροσβέστες στο διαμέρισμα της οικογένειας από την Αλβανία, με τη θεία τους να έχει διασώσει τα δύο μικρότερα παιδιά της οικογένειας

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε (01/12-11:00) στο διαμέρισμα της οικογένειας από την Αλβανία, στην ανατολική Θεσσαλονίκη, από αδιευκρίνιστη μέχρι στιγμή αιτία, και επιτόπου κλήθηκαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας. Οι πυροσβέστες με την άφιξή τους, μπήκαν στο διαμέρισμα στο έργο κατάσβεσης της φωτιάς, και κατά την αποκάθαρση, εντόπισαν τον έφηβο αγόρι πεσμένο σε δάπεδο δωμάτιο του διαμερίσματος.

Στο διαμέρισμα διαμένει οικογένεια από την Αλβανία, και όπως έγινε γνωστό από τους περιοίκους, ο 16άχρονος αντιμετώπιζε κινητικά προβλήματα, και βρισκόταν στο διαμέρισμα με τα δύο μικρότερα αδέλφια του, ένα κορίτσι ηλικίας 13ετών και ένα 6άχρονο αγόρι. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πατέρας της οικογένειας βρισκόταν στη δουλειά, ενώ η μητέρα είχε ταξιδέψει την προηγούμενη ημέρα (30/11) για την Αλβανία.

Για την επιτήρηση των ανηλίκων κατά την απουσία της μητέρας στην Αλβανία, είχε αναλάβει η θεία τους, η οποία απουσίασε για λίγα λεπτά όταν δέχθηκε κλήση από τη 13άχρονη ανιψιά της, η οποία την ενημέρωσε για τη φωτιά που είχε εκδηλωθεί κι επέστρεψε στο διαμέρισμα. Η γυναίκα μπήκε στο διαμέρισμα ενώ ήταν σε εξέλιξη η φωτιά και απομάκρυνε τα δύο μικρότερα παιδιά της οικογένειας. Κατά την προσπάθειά της, κάηκε μέρος του τριχωτού της κεφαλής της και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με εγκαύματα.

Για τα ακριβή αίτια εκδήλωσης της φωτιάς προανάκριση διενεργεί το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.