Ψυχικό: “Casa de papel”- “Ξεσήκωσαν” τέσσερις θυρίδες με μεγάλα χρηματικά ποσά και κοσμήματα

Η κλοπή που διαπιστώθηκε σε θυρίδα τράπεζας στην περιοχή του Νέου Ψυχικού, αποκάλυψε ότι άγνωστοι δράστες σε χρόνο που δεν έχει προσδιοριστεί, «άδειασαν» τέσσερις θυρίδες χωρίς να αφήσουν ίχνος

Αφορμή η καταγγελία (13/11) γυναίκας, συζύγου επιχειρηματία, αρχικά στη Διεύθυνση του τραπεζικού υποκαταστήματος της Alpha Bank στο Ψυχικό , και στη συνέχεια ενυπόγραφη καταγγελία στο Α.Τ. Ψυχικού, η οποία ανέφερε ότι άγνωστοι παραβίασαν τη θυρίδα που διατηρούσε και αφαίρεσαν μετρητά €24.000 ευρώ και κοσμήματα αξίας μεγάλης οικονομικής αξίας περίπου €3εκτ. (κατά δήλωσή της ). Η ίδια ανέφερε ότι είχε μεγάλο χρονικό διάστημα να ελέγξει τη θυρίδα στην τράπεζα που διατηρεί με το σύζυγό της, κατάσταση που περιπλέκει και δυσχεραίνει το έργο την Αρχών.

Το υποκατάστημα της τράπεζας διαθέτει συνολικά 1.500 θυρίδες

Κατά την εξέλιξη της έρευνας από τους Αστυνομικούς, αποκαλύφθηκε ότι έλειπαν χρήματα και κοσμήματα και από άλλες τρείς θυρίδες,  χωρίς ωστόσο να εντοπίζεται παραβίαση. Κατά την ιχνηλασία στο χώρο ωστόσο, διαπιστώθηκε ότι ο δράστης είχε “παρέμβει” σε συγκεκριμένο σημείο της κλειδαριάς, προκειμένου να παραβιάσει τη θυρίδα, χωρίς ίχνη. Το γεγονός, επιτρέπει την εκτίμηση είτε οι δράστες να συνεργάστηκαν με υπάλληλο ή με “αντίγραφο” για την πρόσβαση στο χώρο. Σύμφωνα με τις δηλώσεις των κατόχων των τεσσάρων θυρίδων, το συνολικό ποσό των κλοπιμαίων χρημάτων και κοσμημάτων ξεπερνά τα  €5 εκατομμύρια .

Οι ιδιοκτήτες δήλωσαν πως στις θυρίδες υπήρχαν μεγάλα ποσά

Για την υπόθεση, διενεργείται εσωτερικός έλεγχος από την ίδια την τράπεζα καθώς εξετάζονται βίντεο εξωτερικά του χώρου από κάμερες ασφαλείας, καθώς ο χώρος με τις θυρίδες, δεν βιντεοσκοπείται.
Η έρευνα αρχικά ανατέθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής ωστόσο λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης, διαβιβάστηκε στο ΥΔΕΖΙ της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.