Βίντεο από τη Γαλακτοκομική Σχολή με το Βαγγέλη Γιακουμάκη|ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ*

Bντεο  το οποίο περιλαμβάνεται στη δικογραφία για την υπόθεση Γιακουμάκης,  μέσα από τη Γαλακτοκομική Σχολή των Ιωαννίνων, πριν την εξαφάνιση του 19άχρονου σπουδαστή.

ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗΣ_ΕΤΒιντεοληπτικό υλικό διάρκειας δυόμισι λεπτών, μέσα από τη Γαλακτοκομική Σχολή του Κατσικά Ιωαννίνων, δημοσιεύει σε σχετικό ρεπορταζ η εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος”. Το βίντεο περιλλαμβάνεται στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Σε συγκεκριμένο βιντεοληπτικό υλικό, διακρίνεται η παρουσία σε δωμάτιο της Σχολής -αποδίδεται στον κοιτώνα του Βαγγέλη Γιακοουμάκη- οκτώ νεαρών, οι οποίοι έχουν παραπεμφθεί με παραπεμπτικο Βούλευμα στην υπόθεση  Γιακουμάκη. Ο 20άχρονος Βαγγέλης Γιακουμακης, βρίσκεται πεσμένος στο κρεβάτι, με Κρήτες συνσπουδαστές του, να “παλεύουν”, με τους διαλόγους να καταγράφονται στο υλικό που καταγράφουν εις γνώση τους. Στο υλικό διακρίνεται ένα νεαρό άτομο πάνω από τον Βαγγέλη Γιακουμκη, ενώ ακούγονται οι φωνές και γέλια από τους υπόλοιπους νεαρούς και η φωνή του Βαγγέλς Γιακουμάκη – να ζητά να τον αποδεσμεύσουν.

https://vimeo.com/169212055

Λίγο πριν την ολοκλήρωση του σύντομου βιντεοληπτικού υλικού, ακόυγεται από τους νεαρούς, να λέει “Φτάνει. Αφήστε τον τώρα”, οι νεαροί μαζί με το άτομο που βιντεοσκοπεί τα όσα συμβάινουν στο  δωμάτιο, αποχωρούν. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, σπουδαστής της Σχολής φέρεται να παρέδωσε σε υπάλληλο της Γαλακτοκομικής το επίμαχο υλικό το οποίο στη συνέχεια διαβιβάστηκε στις αρμόδιες Αρχές.

Καταθέτουν οι γονείς

Με σημαντική καθυστέρηση συνεχίζεται η δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης, καθώς η αποχή των δικηγόρων καθυστερεί ακόμα περισσότερο την ούτως ή άλλως σύνθετη διαδικασία.

Μέσα στο μήνα Ιούνιο αναμένεται να καταθέσουν οι γονείς του Βαγγέλη Γιακουμάκη και θα ακολουθήσουν οι απολογίες των κατηγορουμένων. Δικαστικές πηγές αναφέρουν ότι πρόθεση της Ανακρίτριας ήταν να συγκεντρώσει όσο το δυνατόν περισσότερες μαρτυρίες σπουδαστών, καθώς εκτιμάται ότι υπάρχουν ακόμα και σήμερα φοιτητές που γνωρίζουν γεγονότα και δεν έχουν μιλήσει. Ο δικηγόρος της οικογένειας κ. Δημήτρης Μπούκας εξακολουθεί να κάνει λόγο για ανθρωποκτονία σημειώνοντας ότι ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών είχε ασκήσει δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση (χωρίς όμως να προσωποποιείται η κατηγορία). Σύμφωνα, πάντως, με αξιόπιστες πηγές, με τα υπάρχοντα στοιχεία είναι εξαιρετικά δύσκολο να στοιχειοθετηθεί η δολοφονία.

Αναφορικά με το θέμα που ανέκυψε πρόσφατα από φωτογραφίες που απεικονίζουν ράμματα στο δεξί χέρι του 19άχρονου Βαγγέλη Γιακουμάκη, πηγές από την ιατροδικαστική υπηρεσία Ιωαννίνων, απαντούν ότι «δεν πρόκειται για ράμματα αλλά από τομή στο δέρμα που προέκυψε από πολυήμερη παραμονή του χεριού στο νερό».

_______

*Ελεύθερος Τύπος