Βίλια: “Απροσδιόριστη” η αιτία θανάτου, και το εσώρουχο στο πτώμα της Yin Qui Yun μέσα στη βαλίτσα στις έρευνες για τον προσδιορισμό των δραστών

Στην άτυπη “ομερτά” που επικρατεί μεταξύ των Κινέζων ακόμα και όταν βρίσκονται θύματα εγκληματικών ενεργειών και η καθυστερημένη δήλωση εξαφάνισης για την Yin Qui Yun υπό έρευνα για τους Αστυνομικούς της Ασφάλειας

Στις 24 Οκτωβρίου 2020 ενεργοποιείται «Missing Alert» για την 38χρονη, Lin Qiu Yun, η οποία εξαφανίστηκε. Η εξαφάνισή της δηλώνεται με καθυστέρηση έξι ημερών στο ΑΤ Ομονοίας, στις 17 Οκτωβρίου, καθώς τελευταία φορά που η Κινέζα είχε εμφανή παρουσία ήταν στην περιοχή του Μεταξουργείου.

Για τη μικροσκοπική Lin Qiu Yun σύμφωνα με τους συγκάτοικούς της,  εξέφρασαν την ανησυχία τους, ότι μπορεί να συντρέχουν λόγοι, οποίοι θέτουν τη ζωή της σε κίνδυνο. Οι φόβοι τους επιβεβαιώθηκαν όταν εξακριβώθηκε η ταυτότητα του πτώματος που είχαν εντοπίσει κυνηγοί το απόγευμα της Τρίτης σε ξέφωτο στη δύσβατη περιοχή του Κιθερώνα , πάνω από την περιφερειακή οδό Θήβας Ελευσίνας ανάμεσα στα χωρία Ερυθρές και Βίλια Αττικής.
Ο δράστης είχε τεμαχίσει και τοποθέτησε τα μέλη της γυναίκας στη βαλίτσα. Ωστόσο η κατάστασή του πτώματος, δεν επέτρεπε μακροσκοπικά αναγνώριση, με τη διαδικασία να διεξάγεται με λήψη DNA. Ως το μόνο εύρημα, σύμφωνα με πληροφορίες, το οποίο εντοπίσθηκε στο χώρο, ήταν ένα γυναικείο εσώρουχο εύρημα που αποτελεί στοιχείο για τους ερευνητές της Ασφάλειας.
Κατά την αυτοψία και νεκροψία στο χώρο που εντοπίσθηκε το πτώμα, το πτώμα ανήκε σε νεαρή γυναίκα μέχρι 40ετών, ενώ ευρήματα τα οποίο εντόπισαν οι ιχνηλάτες των Εγκληματολογικών Υπηρεσιών, παρέπεμπαν σε πέντε εκκρεμείς υποθέσεις. Από τα ευρήματα κατά την νεκροτομή τα χαρακτηριστικά του θύματος προσομοίαζαν, με δύο γυναίκες για τις οποίες είχε δηλωθεί εξαφάνιση και τις αναζητούσαν οι Αρχές.

Με την ολοκλήρωση της ιατροδικαστικής εξέτασης ο ιατροδικαστής Νίκος Καλογριας δεν εντόπισε κακώσεις καθώς το πτώμα εντοπίσθηκε σε προχωρημένη αποσύνθεση και λόγω μεγάλου χρόνου παρέλευσης από τη δολοφονία και έκθεσή της σε καιρικές συνθήκες, η αιτία θανάτου της μικροσκοπικής Lin Qiu Yun παραμένει απροσδιόριστη προς το παρόν.  Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, Νίκο Καλογρια, «ωστόσο υπάρχουν ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας και δεν μπορεί να αποκλειστεί η περίπτωση της ασφυξίας με τα χέρια ή δια βρόγχου» ενω αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικοιστολογικών εξετάσεων.
Η ομάδα δακτυλοσκόπησης της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Αστυνομίας παραμονή Πρωτοχρονιάς προχώρησαν στην ταυτοποίηση του πτώματος, στα στοιχεία της 38χρονης Κινέζας Yin Qui Yun.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις, οι δράστες δολοφόνησαν την 38άχρονη και τεμάχισαν το πτώμα της σε μια προσπάθεια να αποκρύψουν την ταυτότητά της. Ακολούθως τοποθέτησαν τα μέλη της μέσα στην ταξιδιωτική βαλίτσα, και την εγκατέλειψαν στη δύσβατη περιοχή παραπλεύρως της Περιφερειακής οδού όπου και εντοπίσθηκε από τους κυνηγούς, στα Βίλια Αττικής. Η βαλίτσα έμεινε στο σημείο, σύμφωνα με την εκτίμηση των Αστυνομικών, από πέντε ημέρες έως ένα μήνα.
Η έρευνα πλέον διεξάγεται από τους Αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής σε εξακρίβωση των συνθηκών που οδήγησαν στη δολοφονία της 38χρονης Κινέζας, και μέσα από καταθέσεις, να προσδιορίσουν κύκλο υπόπτων που θα οδηγήσουν τις έρευνες στη σύλληψη των δραστών της δολοφονίας της Lin Qiu Yun.
Ωστόσο το πρόβλημα που έχουν εντοπίσει και σε άλλες ανάλογες εγκληματικές ενέργειες σε βάρος Ασιατών διαβιούντων στην China Town του Μεταξουργείου και της αντίστοιχης στην πόλη της Θεσσαλονίκης, οι Αστυνομικοί, είναι η άτυπη “ομερτά” που επικρατεί μεταξύ των Κινέζων ακόμα και όταν είναι θύματα εγκληματικών ενεργειών.
Οι περισσότεροι Κινέζοι οικονομικοί μετανάστες ακολούθησαν την ίδια διαδρομή με τα φθηνά εμπορεύματά τους, από τις επαρχίες Τσερτσιάν και Φούτσιεν της Νοτιοανατολικής Κίνας στην Ιταλία, με προορισμό την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Νοίκιασαν χώρους διαμονής ακριβώς πάνω από τα καταστήματά τους, τα οποία παλιότερα ήταν βιοτεχνίες ή πορνεία. Τα κινέζικα καταστήματα, της China Town στο τρίγωνο του Μεταξουργείου της Πλατείας Κουμουνδούρου και Ευριπίδου ελέγχει η αποκαλούμενη κινέζικη μαφία.
Σε χαρτογράφηση των αλλοδαπών γκέτο της Αττικής από το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών, είχε προκύψει ότι 16 μεγάλες συμμορίες της δεκαετίας του ΄90 έχουν μειωθεί σε 8. Από το 2002 η δράση της κινέζικης μαφίας βρίσκεται σε κάθε αναφορά της Ελλάδας στην Interpol για το οργανωμένο έγκλημα στη χώρα.