Κατάσκοποι Ρόδος: Αίτημα αντικατάστασης της προσωρινής του κράτησης υπέβαλε ο γραμματέας του Τουρκικού Προξενείου

Στο Συμβουλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου, προσέφυγε ο γραμματέας του Τουρκικού Προξενείου στη Ρόδο, κατηγορούμενους για κατασκοπεία υπέρ της Τουρκίας, με αίτημα την αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης με περιοριστικούς όρους

Ο 35άχρονος Γραμματέας του Τουρκικού Προξενείου στη Ρόδο παραμένει έγκλειστος στις Φυλακές από κοινού με τον 52άχρονο συγκατηγορούμενό του, πρώην μάγειρας του πλοίου «Ε/Γ – Ο/Γ ΣΤΑΥΡΟΣ» της εταιρείας «SAOS FERRIES», μετά την ολοκλήρωση της απολογίας τους (21/12).

Ωστόσο με αίτημα που υπέβαλε ο συνήγορος του 35άχρονου Γραμματέα του Τουρκικού Προξενείου, την Τετάρτη (30/12 2020),  προς το Συμβουλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου,  ζητεί την αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης με περιοριστικούς όρους. Ενω ανάλογο αίτημα δεν υπέβαλλε ο 52άχρονος συγκατηγορούμενός του, πρώην μάγειρας του πλοίου «Ε/Γ – Ο/Γ ΣΤΑΥΡΟΣ» της εταιρείας «SAOS FERRIES».

Οι δύο Τούρκοι, κατηγορούνται για υποστήριξη πολεμικής δύναμης του εχθρού από κοινού κατ’ εξακολούθηση, για παραβίαση μυστικών πολιτείας από κοινού κατ’ εξακολούθηση και για κατασκοπεία από κοινού και κατ’ εξακολούθηση με ενιαίο σκοπό, χρήση για διαβίβαση του κρατικού απορρήτου σε άλλον με σκοπό να προκαλέσουν κίνδυνο στα συμφέροντα του κράτους.

Ο 35άχρονος πρώην Γραμματέας του Τουρκικού Προξενείου αιτείται την αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης, με οποιονδήποτε περιοριστικό όρο ενώ σε περίπτωση που κριθεί ότι δεν επαρκεί το μέτρο, ώστε να εξασφαλιστεί η παρουσία του στην επ’ ακροατηρίω διαδικασία, αιτείται την επιβολή του περιοριστικού όρου του κατ’ οίκον περιορισμού με ηλεκτρονική επιτήρηση, τα έξοδα του οποίου θα καλύψει ο ίδιος.

Ο 35άχρονος υποστηρίζει ότι η όλη υπόθεση είναι κατασκευασμένη από ένα άτομο που προέβη σε ανώνυμη καταγγελία και τον 52χρονο ενώ καταγγείλει παράβαση ελευθεριών και δικαιωμάτων του. Υποστηρίζει επίσης ότι υφίσταται είναι μια «λανθασμένη» ερμηνεία των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών σε συνδυασμό με την «λανθασμένη» εικόνα που δίδεται από τα ΜΜΕ στην Ελληνική Επικράτεια.

_________________________________

* Εφημερίδα Ρόδου Δημοκρατική