Β.Κικίλιας, "συνεργασίας μεταξύ των κρατών και των υπηρεσιών" με DNI, CIA& FBI.

Επαφες με στελέχη της Αμερικανικής κυβέρνησης και τους επικεφαλής των Υπηρεσιών Ασφαλείας και Πληροφοριών των Ηνωμένων Πολιτειών, για τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος βρίσκεται (26/10) στην Ουάσινγκτον.

Το πρόγραμμα των συναντήσεων του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη ξεκίνησε (27/10) με επίσκεψη στην Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών (CIA) και συναντήσεις με τους επικεφαλής της Υπηρεσίας και τα γραφεία της Υπηρεσίας Εθνικών Πληροφοριών (DNI) οπου έχει συνάντηση με τον αντιστράτηγο James R. Clapper.

«Η επίσκεψή μου στις ΗΠΑ και οι προγραμματισμένες συναντήσεις με τους επικεφαλής της Υπηρεσίας Εθνικών Πληροφοριών (DNI), της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (CIA), της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας (FBI), αλλά και αξιωματούχους του Λευκού Οίκου και του Στέιτ Ντιπάρτμεντ αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για μία συνολική προσέγγιση των ζητημάτων ασφαλείας τα οποία έχουν αποκτήσει πλέον διεθνικό χαρακτήρα» δήλωσε ο Βασίλης Κικίλιας.

Όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε σε δηλώσεις του ο Έλληνας Υπουργός Δημόσιας Τάξης, Βασίλης Κικίλιας, «η ασφάλεια των κοινωνιών μας δέχεται όλο και πιο σοβαρές απειλές,n όσον αφορά τόσο την κλίμακα όσο και το βαθμό εξειδίκευσής τους. Πολλές από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε σήμερα στον τομέα της ασφάλειας έχουν διασυνοριακό και διατομεακό χαρακτήρα. Κανένα κράτος δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει μόνο του αυτές τις απειλές κι εδώ εδράζεται η αξία της συνεργασίας μεταξύ των κρατών και των υπηρεσιών τους».

Το πρόγραμμα των συναντήσεων του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Βασίλη Κικίλια περιλαμβάνει συνάντηση με εκπροσώπους ομογενειακών οργανώσεων στην Πρεσβεία της Ελλάδας, ενώ έχει προγραμματιστεί συνάντηση (28/10) με τον διευθυντή της John O. Brennan Αύριο, στην Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών (CIA) και ακολούθως, θα επισκεφθεί τα γραφεία του FBI.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport