Χρυσοχοΐδης: «Η αστυνομία, χρειάζεται επανίδρυση, δεν τρέχει τόσο όσο οι εξελίξεις»

Σχολιάζοντας τα περιστατικά βίας που αναφέρονται από τα θύματα στα Αστυνομικά Τμήματα και την αδράνεια σε ανταπόκριση στελεχών της Αστυνομίας στους Αγίους Αναργύρους, τοποθετήθηκε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη

«Το πρόβλημα είναι πως και η αστυνομία δεν μπορεί να τρέξει ακόμη όσο τρέχουν οι εξελίξεις» ανέφερε φιλοξενούμενος στον ΣΚΑΪ, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

«Ένα επεισόδιο κάθε 45 λεπτά»

Αναφερόμενος στα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σημείωσε «Έχουμε 30-40 υποθέσεις την ημέρα. Κάθε 45 λεπτά έχουμε ένα επεισόδιο ενδοοικογενειακής βίας. Η αστυνομία έσωσε 13 χιλιάδες γυναίκες. Υπάρχουν χιλιάδες τέτοιες υποθέσεις που έχει επιληφθεί η ΕΛ.ΑΣ. αποτελεσματικά».

Όπως επεσήμανε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, «Εξασφαλίζουμε ασφαλή στέγη σε κάθε περιοχή για όσο διάστημα διαρκεί η κρίση. Και να μπορεί να πάει με τα παιδιά της αν χρειαστεί. Σε όλη τη χώρα, για όσο χρειαστεί. Έχουμε βρει στην Αθήνα ήδη χώρους. Μέσα στην εβδομάδα ενεργοποιείται το μέτρο. Όλα τα αστυνομικά τμήματα θα στείλουν σε πιο σημείο θα υπάρχει αυτός ο χώρος» ανέφερε για περιστατικά με θύματα που καταγγέλλουν βία και διαβιούν σε περιβάλλον που δεν τους παρέχει ασφάλεια.