«Την πλατεία μας, δεν την γεμίζουν νέοι που θέλουν να διασκεδάσουν, έγινε πλέον “στεκι” περιθωριακών ατόμων και διακίνησης»

Η κατάσταση των τελευταίων ημερών στις πλατείες του κέντρου της Αθήνας με “αυθόρμητες” συγκεντρώσεις έχει προκαλέσει έντονη υγειονομική ανησυχία ενω οι μόνιμοι κατοίκοι παραθέτουν τα πραγματικά γεγονότα της πλατείας Αγίου Γεωργίου Κυψέλης

Κάτοικος περιξ της πλατείας Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη παραθέτει δημόσια τη βιωματική της εμπειρία απ όσα συμβαίνουν πραγματικά στις “αυθόρμητες” συγκεντρώσεις.

«Όχι κάνετε όλοι λάθος. Εγώ βγάζω στην άκρη την πανδημία. Και σας καταθέτω το σκεπτικό μου.
Καλώς να ορίσουν οι νέοι στην πλατεία του Αγίου Γεωργίου στην καρδιά της Κυψέλης που δείχνει η φωτογραφία.νέοι στην πλατεία του Αγίου Γεωργίου στην καρδιά της Κυψέλης που δείχνει η φωτογραφία.
Καλώς να πιουν το ποτάκι τους.
Καλώς να ακούσουν τη μουσική τους με dj με ηχεία
Καλώς να χορέψουν μέχρι το πρωί.
Καλώς να πετάξουν και να σπάσουν τα μπουκάλια ποτών,να βρωμίζουν την πλατεία. Έρχεται ο Δήμος και την καθαρίζει.
Καλώς να θησαυρίζουν τα υφιστάμενα μπαράκια και καταστήματα της πλατείας, το take away μια χαρά δουλεύει, ουρές ατελείωτες…. (εύχονται να μη τελειώσει ποτέ η καραντίνα.)
Θέλετε και το πιο ακραίο?? Καλώς… κλείνουν με τα αυτοκίνητα τους την οδό Ιθάκης και Τήνου για να αποκτήσουν περισσότερο χώρο… αν χρειαστεί να περάσει ένα ασθενοφόρο δεν θα μπορέσει. Δε βαριέσαι κάποιος θα πεθάνει αβοήθητος..
Όλα τα συγχωρώ στους νέους.

Αλλά γελιέστε όλοι. Δυστυχώς την πλατεία μας που κάναμε χρόνια αγώνες να μπορέσουμε να την αναβαθμίσουμε και τελικά πέρσι έγινε ένα στολίδι 
Δεν την γεμίζουν νέοι που θέλουν να διασκεδάσουν.
Η πλατεία έγινε πλέον Στέκι περιθωριακών ατόμων με διακίνηση .Και όσα παιδιά έρχονται ως αντιρρησίες του lockdown είναι θέμα χρόνου να εμπλακούν σε αυτή τη διακινηση
Και κλαίω κάθε ξημέρωμα όταν βλέπω 20χρονα παιδιά να παραπαίουν,να στέκονται ημιορθια ,να ουρουν να πεφτουν τελικα σε καποια σκαλοπάτια .
Και ξενυχτάω για να ελέγχω όλη τη νύχτα μη τυχόν σπάσουν το αυτοκίνητο.. (αυτο δεν το απέφυγα )
Επομένως μη κρύβεστε μερικοί πίσω από την πανδημία και χειροκροτειτε.
Κλαίω και οδυρομαι και ζητώ συγγνώμη από τον Δημιουργό ,γιατί αυτή τη νεολαία την φτιάξαμε εμείς»..