Συνελήφθη Γεωργιανή για κατάρτιση πλαστών covid19 test- Δύο παράνομες αποκλειστικές επιχείρησαν είσοδο στο Γ.Κ.Νικαιας

Με κοινό πλαστό έγγραφο αρνητικής εξέτασης covid19 επιχείρησαν οι δύο Γεωργιανές να εισέλθουν στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας και αποκαλύφθηκε η παράνομη δραστηριότητα που θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία

Το υγειονομικό πρωτόκολλο για την παραμονή στους χώρους των νοσηλευτικών μονάδων είναι αυστηρό και σε κάποιες περιπτώσεις η είσοδος προϋποθέτει επίδειξη αρνητικού αποτελέσματος στην covid19. Το βράδυ της Κυριακής (18/04) σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές του NantiaReprot.gr δυο Γεωργιανές, με πλαστό έγγραφο αρνητικού αποτελέσματος rapid test, επιχείρησαν να εισέλθουν στο χώρο του ΓΚ Νίκαιας καθώς απασχολούνται παράνομα ως αποκλειστικές.

Αρχικά, εισήλθε στο χώρο του Νοσοκομείου η 50χρονη Γεωργιανή επιδεικνύοντας πλαστό έγγραφο αρνητικού αποτελέσματος rapid test. Με την ολοκλήρωση του ελέγχου προσέγγισε την περίφραξη και παρέδωσε στην 44χρονη ομοεθνή της το ίδιο έγγραφο για εισέλθει και αυτή στο χώρο του ΓΚ Νίκαιας. Η απόπειρα εξαπάτησης, όπως αναφέρουν πηγές ενημέρωσης του NantiaReprot.gr έγινε αντιληπτή απο το προσωπικό και καθώς διακριβώθηκε η πλαστότητα του εγγράφου, στις δύο Γεωργιανές απαγορεύτηκε η είσοδος και στο χώρο κλήθηκε η Αστυνομία.

Οι δύο Γεωργιανές, προσήχθησαν στο ΤΑ Νίκαιας, και κατά την εξέτασή τους, υπέδειξαν ομοεθνή τους από την οποία είχαν προμηθευτεί το πλαστό rapid test έναντι αμοιβής. Αστυνομικοί της Ασφάλειας Νίκαιας, προσήγαγαν από το διαμέρισμά της στο κέντρο της Αθήνας και την 32χρονη Γεωργιανή για την οποία διακριβώθηκε ότι το τελευταίο δίμηνο, με scanner- εκτυπωτή, κατήρτιζε πλαστά μοριακά και rapid test με αρνητικό αποτέλεσμα από γνήσια προχρονολογημένα έγγραφα τα οποία είχαν λήξει, και τα διέθετε σε ενδιαφερόμενους. Από την έως τώρα αστυνομική έρευνα πληροφορίες του NantiaReport.gr αναφέρουν ότι η 32χρονη Γεωργιανή, σε ραντεβού κάτω από το διαμέρισμά της στο κέντρο της Αθήνας, είχε χορηγήσει σε 50ατομα – άνδρες και γυναίκες- έναντι του ποσού των €10 πλαστά μοριακά και rapid test, με ένδειξη αρνητικού αποτελέσματος προς χρήση.

Σε βάρος των τριών Γεωργιανών σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία από την Ασφάλεια Νίκαιας και παραπέμφθηκαν στον Εισαγγελέα Πειραιά, ενώ η έρευνα για το εύρος δράσης της 32χρονης συνεχίζεται.