πλατεία Αγ.Γεωργίου: Υποκινούμενα υπαίθρια κορωναπάρτυ με “καλέσματα του χώρου” και πρόθεση για πόλωση με την ΕΛΑ.Σ (video)

Ο συνωστισμός των τελευταίων ημερών με τη διοργάνωση υπαίθριων κορωναπάρτυ σε πλατείες της Αττικής έχει υποκινητές και ο “χώρος” από τον οποίο προέρχονται επιδιώκει πόλωση με την ΕΛΑΣ σε μια δεύτερη «Νέα Σμύρνη»

Η εικόνα με νεαρούς να διασκεδάζουν με ποτά χωρίς κανένα μέτρο υγειονομικού περιορισμού σε “αυθόρμητα” κορωνοπάρτυ, είναι η πρώτη εικόνα του παρατηρητή. Ωστόσο υπάρχει και η πραγματικότητα που έχει υποκινητές και δόλο.  Όπως επισημαίνεται, πρόκειται σύμφωνα με πηγές ενημέρωσης για καλέσματα έχουν διοργανωτές άτομα από στέκια του αντιεξουσιαστικού χώρου και προσκείμενα στο χώρο της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, που βρίσκουν αποδοχή από ευρύτερη μερίδα νεολαίας που συμμετέχει εν αγνοία της, σε αυτές τις “αυθόρμητες” υπαίθριες εκδηλώσεις- κορωναπάρτυ. Ανάλογες “αυθόρμητες” εκδηλώσεις- κορωναπάρτυ, με αυτή τη πλατείας Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη, έχουν διεξαχθεί στα Εξάρχεια (στον πεζόδρομο της Βαλτετσίου), το Παγκράτι (για την πλατεία Βαρνάβα) .

Όπως επισημαίνουν στο NantiaReport.gr επιτελικοί Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ, διαβλέπουν ένα «οργανωμένο σχέδιο με αθρόα καλέσματα σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που επιδιώκουν πόλωση και επεισόδια με την Αστυνομία, σε απευθείας αντιπαράθεση με τα πληρώματα της ΕΛΑΣ και πολίτες. Με αφίσες και σύνθημα «τη ζωή μας πίσω», παραθέτουν καλέσματα σε υποστήριξη των αιτιάσεων που παραθέτουν οι “αρνητές” ως “ανταρσία” στους υγειονομικούς περιορισμούς που επιβάλει η Κυβέρνηση στον περιορισμό διάδοσης της πανδημίας του κορωνοϊου», σημειώνουν εμφατικά οι ίδιες πηγές.

Όπως διακρίνεται σε βιντεοληπτικό υλικό που έχει καταγραφεί και διακινείται σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, σε μια από τις “αυθόρμητες” διοργανώσεις κορωνοπάρτυ στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη, με συμμετοχή ατόμων νεαρής ηλικίας, εκτός από τον υγειονομικό προβληματισμό που προκαλούν καθώς δεν τηρούν κανένα μέτρο ασφαλείας, καθώς βρίσκονται στο χώρο χωρίς μάσκες και αποστάσεις, επιδεικνύουν και μια άκρως αντικοινωνικής συμπεριφορά παρεμποδίζοντας τη διέλευση ασθενοφόρου.

Από την πλευρά τους οι κάτοικοι της πλατείας Αγίου Γεωργίου, υπογράφουν επιστολή διαμαρτυρίας προς το Δήμο Αθηναίων, ενώ καταγγέλλουν τις μαζικές προσελεύσεις και την κατάσταση όπως διαμορφώνεται τις τελευταίες ημέρες απαιτούν την ενεργώ παρουσία και ανταπόκριση της Αστυνομίας για  την ανομία που επικρατεί στην περιοχή. Στην επιστολή τους καταγγέλλουν συνεχή ηχορύπανση, ενώ σημειώνουν πως συγκεντρώνονται μεταξύ άλλων και άτομα που κάνουν εμπόριο ναρκωτικών, και γίνονται συμπλοκές με τραυματισμούς.

Ωστόσο η “κακή εμπειρία” για την ΕΛ.ΑΣ από προηγούμενες ανάλογες καταστάσεις στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη, την πλατεία της Αγίου Ιωάννου στην Αγία Παρασκευή και την πιο πρόσφατη στην πλατεία Νέας Σμύρνης με τα σοβαρά επεισόδια, έχει οδηγήσει στην απόφαση τα πληρώματα, να αποφεύγουν την οποιαδήποτε παρέμβαση και να «τίθενται παρατηρητές από διακριτική απόσπαση σε αποφυγή αντιπαράθεσης με τα “άτομα”»  κατά την διάρκεια κορωνοπάρτι. Με τη συνδρομή και της ΔΗΕ, από τα καλέσματα που διακινούνται διαδικτυακά, από τις Υπηρεσίες της Ασφάλειας Αττικής, έχουν αναζητηθεί οι διοργανωτές του κορωνοπάρτυ στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη, προκειμένου να να ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία σε αποτροπή ανάλογων εκδηλώσεων στην περιοχή και πλατείες του κέντρου της Αθήνας.