ΘΣΝ: Το μεικτό τάγμα εφόδου των 12 δολοφόνων- Αλβανοί και κάτοχοι ελληνικών ΔΑΤ Αλβανικής και Ελληνικής καταγωγής

Στην αιματηρή επίθεση της πενταμελούς παρέας και δολοφονίας του 19χρονου Άλκη Καμπανού η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, έχει ταυτοποιήσει το μεικτό τάγμα εφόδου, που έδρασε προσχεδιασμένα και πρόκειται για Αλβανούς και άτομα με ελληνικό ΔΑΤ Αλβανικής και Ελληνικής καταγωγής.

Η αιματηρή επίθεση και η δολοφονία του Άλκη Καμπανού, το ξημέρωμα της 1ης Φεβρουαρίου, στην οδό Θ.Γαζή στου Χαριλάου της Θεσσαλονίκης, ήταν προσχεδιασμένη με τους δράστες να έχουν στην κατοχή τους μαχαίρια, σιδερένιους σωλήνες, ξύλινο στειλιάρι, και το φονικό «kama” (κινέζικο δρεπάνι). Από το τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής  και την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας, της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, έχουν ταυτοποιηθεί έντεκα ως δράστες στη «μεικτή συμμορία» στους οποίους έχει ασκηθεί Ποινική Δίωξη μεταξύ άλλων για το κακούργημα της από κοινού ανθρωποκτονίας με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατά συρροή.

Πρόκειται για πέντε Αλβανούς και επτά άτομα με ελληνικό ΔΑΤ Αλβανικής και Ελληνικής καταγωγής. Τουλάχιστον έξι από τους συλληφθέντες φέρουν βεβαρημένο Ποινικό Μητρώο με εμπλοκή σε αιματηρές επιθέσεις και βίαιες συρράξεις με πρόσχημα αφορμές και κίνητρα οπαδικής αντιπαράθεσης, ληστείες και κατοχή ναρκωτικών ενώ ένας έχει παραπεμφθεί ποινικά με το 81Α του ΠΚ.

Από στις καταθέσεις τους οι συλληφθέντες φέρονται να έχουν αναφέρει ένα ακόμα άτομο- 12ο εμπλεκόμενο στο τάγμα εφόδου. Φέρεται ως οδηγός στο τρίτο όχημα το γκρι VW Polo, που χρησιμοποίησαν για την μετάβαση και διαφυγή τους από τη σκηνή εγκλήματος, εγκαταλείποντας νεκρό τον 19χρονο φοιτητή από τη Βέροια. Απο τις περιγραφές, πρόκειται για μελαχρινό άνδρα ηλικίας περίπου 25ετών (ενδεχομένως και μεγαλύτερος), τον οποίο αποδίδουν με το όνομα «Ντίνος» χωρίς να αναφέρουν περισσότερα στοιχεία. Ο ίδιος, μετέβη στα γραφεία του Συνδέσμου της Παλαιών Πατρών Γερμανού με σκούφο και αξύριστος – χαρακτηριστική εμφάνιση- ύστερα από τηλεφώνημα που δέχθηκε από τον 25χρονο “Αθηναίο” Συνδεσμίτη Αλέξανδρο Βελαλόπουλο.

Μεταξύ άλλων στη δικογραφία περιλαμβάνονται εκτός από τις καταθέσεις και τις μαρτυρίες, ανάλυση βιντεοληπτικού υλικού και βίντεο τα οποία διέθεσαν στις Αρχές προκειμένου να καταλήξουν σε εξιχνίαση της υπόθεσης και φωτογραφίες από την αυτοψία στο χώρο στη σκηνή του εγκλήματος με αιματηρά εντυπώματα και πειστήρια με το γενετικό υλικό του 19χρονου Άλκη Καμπανού και του δολοφόνων του.

Όπως προκύπτει το μεικτό «τάγμα εφόδου» μετά από συνάντηση που είχαν στα γραφεία του Συνδέσμου της Παλαιών Πατρών Γερμανού, επιβαίνοντες σε τρία οχήματα, «δεν είχαν κάποιο συγκεκριμένο ραντεβού, έκαναν βόλτες στα στενά στη Χαριλάου μήπως βρουν κάποιους (σσ οπαδούς του Άρη)», καθώς όπως έχουν παραθέσει, είχε σημειωθεί νωρίτερα οπαδικό επεισόδιο σε βάρος οπαδών του ΠΑΟΚ στην περιοχή του Ωραιοκάστρου).

«..Μπήκαν στο αυτοκίνητο, πρώτος πήγαινε ο Carciu Afksendos, και οι άλλοι ακολουθούσαν από πίσω πρώτο το λευκό Citroen C3, πίσω το Renault Clio , όπως ήταν σε κίνηση στην οδό Πλαστήρα, το VW Polo έστριψε ξαφνικά στη Θ.Γαζή και σταμάτησε μπροστά ακριβώς στο σημείο και τα σκαλιά της οικοδομής ήταν καθισμένοι οι πέντε οπαδοί του Άρη. Όταν βγήκαν από το Polo τους ρώτησαν «τι ομάδα είστε» και αυτοί απάντησαν «Άρης, ρε!». Πρώτα όρμησαν οι επιβαίνοντες στο Polo. Όλα έγιναν μέσα σε δευτερόλεπτα…»

Ο 23χρονος Αλβανός Carciu Afksendos, συνελήφθη 24 ώρες από την δολοφονική επίθεση, επιφυλάχτηκε να απολογηθεί ενώπιον της 7ης τακτικής Ανακρίτριας. Ήταν αυτός που κατονόμασε τους υπόλοιπους έντεκα του του τάγματος εφόδου, εκτός από έναν τα στοιχεία του οποίου δεν γνώριζε, όπως υποστήριξε.

Όπως έχει διακριβωθεί, στο λευκό Citroen C3 οδηγός ήταν ο 23χρονος Αλβανός συνοδιοκτήτης του οχήματος,  Carciu Afksendos, με συνοδηγό τον επίσης 21χρονος Αλβανό Αlexandro Gega. Πίσω του καθόταν ο 20χρονος επίσης Αλβανός Roxhers Demirazi, ο οποίος διαφεύγει της σύλληψης και αναζητείται με Διεθνές ένταλμα καθώς έχει καταφύγει μαζί με τον πατέρα και τη γιαγιά του στην Αλβανία, ενώ πίσω από τον οδηγό καθόταν o επίσης Αλβανός Τζουροβιτς Οδυσσέας ηλικίας 20ετων με ελληνικό δελτίο ταυτότητας.

Στο βιντεοληπτικό υλικό διακρίνονται νεαροί οι οποίοι κλήθηκαν από τους δύο φίλους της παρέας του Άλκη Καμπανού οι οποίοι διέφυγαν της επίθεσης, να επιτίθενται στο λευκό Citroen C3 με τον Αλβανό οδηγό Carciu Afksendos, να ενεργεί απωθητικό ελιγμό σε μια προσπάθεια να τους παρασύρει και αποχωρεί με ταχύτητα από το σκηνή της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη Καμπανου. Το όχημα εντοπίσθηκε σε στάση χωρίς να είναι παρκαρισμένο καθώς οι επιβαίνοντες επιχείρησαν να διαφύγουν από το σημείο που άφησαν νεκρό τον 19χρονο φοιτητή από τη Βέροια.

Ο οδηγός του μαύρου Renault Clio μετά την επίθεση επιστρέφει στη θέση του, και διακρίνεται στο βιντεοληπτικό υλικό να στρίβει δεξιά και να διαφεύγει από τον μονόδρομο. Πρόκειται για τον 22χρονος Χατζηκωνσταντίνου Δημήτρη γιο του ιδιοκτήτη του οχήματος, με συνοδηγό τον Στέργιο Σαρακατσάνο. Στο όχημα επιβαίνουν δύο ακόμα νεαροί ηλικίας 21ετων και 20χρονων επίσης κάτοχοι ελληνικών ΔΑΤ Βαρβέρης Βασιλειάδης Ιωάννης πίσω από τον οδηγό και τον Καλαϊτζίδη Νίκο πίσω από το συνοδηγό.

Στο τρίτο όχημα, VW Polo σκούρου χρώματος -πιθανόν γκρι- το οποίο προέκυψαν από τις απολογίες τους οι συλληφθέντες και ταυτοποιήθηκε σε βιντεοληπτικό υλικό κατά τη διαφυγή των δραστών μετά τη φονική επίθεση, στα πίσω καθίσματα επέβαιναν 21χρονος Γιάννης Κουμαρόπουλος και πίσω από το συνοδηγό ο 23χρονος Αλβανός Kambo Geraldi ωστόσο ο οδηγός του, παραμένει αταυτοποίητος στις Αρχές, ενώ στη θέση του συνοδηγού καθόταν ο 25χρονου Αλέξανδρου Βελαλόπουλου, ο «Αθηναίος» Συνδεσμίτης από την Τήνο. Ωστόσο εξετάζεται στο σκουρόχρωμο VW Polo να επιβιβάστηκε και πέμπτο άτομο, πληροφορία που ερευνάται.

Σε βιντεοληπτικό υλικο που περιλαμβάνεται στη δικογραφία, διακρίνονται στα σκαλιά της οικοδομής, δύο άτομα να καταφέρουν χτυπήματα στον 19χρονο φοιτητή ενώ βρίσκεται πεσμένος στο έδαφος, καθώς δύο ακόμα άτομα τρέχουν προς τα δύο σταθμευμένα οχήματα το λευκό Citroen C3 και το μαύρο Renault Clio για να αποχωρίσουν από το σημείο εγκαταλείποντας νεκρό την 19χρονο και σοβαρά τραυματίες τους δύο φίλους του.

Μετά την ταυτοποίηση του μεικτού “τάγματος εφόδου” ανασύρθηκε από το αρχείο της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, μια υπόθεση η οποία είχε δηλωθεί ως ληστεία ωστόσο μαρτυρίες απέδιδαν δράστες και θύματα σε οπαδού ομάδων της πόλης της Θεσσαλονίκης. Θύμα, ήταν ο Γιάννης Κουμαρόπουλος, όταν στις 13 Ιανουαρίου το 2021 είχε δεχτεί επίθεση από τέσσερα άτομα με μαχαίρι και τον είχαν χτυπήσει με μπουνιά στο πρόσωπο. Μετά τη σύλληψή του, φέρεται να υποστήριξε ότι τότε στην επίθεση αναγνώρισε ένα άτομο, οπαδό του Άρη και τον εντόπισαν την παρέα του Άλκη Καμπανού το βράδυ που έπεσε νεκρός .

O Γιάννης Κουμαρόπουλος ταυτοποιήθηκε, ενώ σχεδόν όλοι οι συγκατηγορούμενοί του, τον “δείχνουν” να φέρει το kama με το οποίο κατάφερε τα πλήγματα στον Άλκη Καμπανό, στο ύψος της βουβωνικής χώρας, τα οποία απέβησαν μοιραία για τη ζωή του.  Όπως έχει παραθέσει στην απολογία του ο Αλβανός Carciu Afksendos, μετά την δολοφονική επίθεση όταν επέστρεψαν στα γραφεία της Παλαιών Πατρών Γερμανού, «Μπροστά σε όλους είπε χαρακτηριστικά, “Έκανα μαλακία, ξέχασα εκεί το δρεπάνι”», ενώ περιέγραψε για τον 21χρονος Συνδεσμίτης του δικέφαλου του Βορρά, ότι ήταν αναστατωμένος και ανήσυχος από αυτή την εξέλιξη. Ο 21χρονος Συνδεσμίτης του ΠΑΟΚ ωστόσο, ισχυρίζεται ότι δεν έπληξε τον Άλκη Καμπανό, αλλά φίλο του, που βρισκόταν μαζί στο σημείο της επίθεσης.

Ως δεύτερος φυσικός αυτουργός στην δολοφονία του 19χρονου φοιτητή, έχει ταυτοποιήθηκε ο 22χρονος Αλβανός με ελληνικό ΔΑΤ Αlexandro Gega, ο οποίος φέρει βαθύ τραύμα στην παλάμη του δεξιού του χεριού από το μαχαίρι το οποίο κατείχε. Ο ίδιος, καθώς ισχυρίζεται ότι αυτοτραυματίστηκε όταν ο 20χρονος φίλος του Άλκη, τον χτύπησε με το κράνος που κρατούσε στο κεφάλι. Κηλίδες που αίματος του Άλκη Καμπανού, εντοπίσθηκαν από τους ιχνηλάτες της ΔΕΕ στο κάθισμα του συνοδηγού στο λευκό Citroen C3 στο οποίο επέβαινε. Ενώ από μαρτυρίες, πλήγματα με μεγάλο μαχαίρι στου τρεις της παρέας του Άλκη Καμπανού, κατάφερε και ο Kambo Geraldi.

Το πρωί (09/02) ενώπιον της 7ης τακτικής Ανακρίτριας Θεσσαλονίκης, άρχισαν τις απολογίες τους οι δύο από τους εννέα κατηγορούμενους οι οποίοι συνελήφθησαν ως προσδιορισμένοι δράστες στη δολοφονική επίθεση που είχε νεκρό τον 19χρονο φοιτητή από τη Βέροια, Άλκη Καμπανό. Η διαδικασία θα συνεχιστεί αύριο και μεθαύριο (10-11/02) με την απολογία των υπόλοιπων έξι, και τους 25χρονου «Αθηναίου» Αλέξανδρου Βελαλόπουλο, ο οποίος έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή (11/02).