ΘΣΝ: “Βγήκε” από τη χώρα Αλβανός που συμμετείχε στη δολοφονία του Άλκη Καμπανου

Αναχώρησε από την Ελλάδα, πριν ολοκληρωθεί η ταυτοποίηση για τη συμμετοχή του στη δολοφονία του Άλκη Καμπανου και όταν εκδόθηκε ένταλμα διαπιστώθηκε ότι είχε διαφύγει στην Αλβανία και αναζητείται με Ευρωπαϊκό Ένταλμα

Για τους Αστυνομικούς της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ο 20χρονος Αλβανός από πληροφοριακό και προανακριτικό υλικό είχε αυτοπρόσωπη παρουσία στη φονική επίθεση, και ήταν σε αναμονή για την Εργαστηριακή ταυτοποίηση της συμμετοχής του στη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανου. Σύμφωνα με το thestival.gr, τα αποτελέσματα από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της Αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη, στα πειστήρια που εξετάστηκαν, διαβιβάστηκαν στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης το μεσημέρι της Παρασκευής (04/02). Όταν οι Αστυνομικοί της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης αναζήτησαν τα στοιχεία του 20χρονου Αλβανού σε βάση δεδομένων, διαπίστωσαν ότι είχε ταξιδέψει στην Αλβανία.

Ο 20χρονός Αλβανός είναι στενός φίλος του 23χρονου συλληφθέντα Αλβανού Carciu Afksendos, ο οποίος κρατείται στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανου προκειμένου να απολογηθεί τη Δευτέρα (07/02) στον Ανακριτή. Οι δυο τους ανήκουν στον ίδιο σύνδεσμο οπαδών του ΠΑΟΚ στην Παλαιών Πατρών Γερμανού της Θεσσαλονίκης, και η παρουσία  τους στο χώρο έχει ταυτοποιηθεί στα πειστήρια που έχουν εξετασθεί στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια.

Το Μάρτιο του 2019 είχαν επιτεθεί από κοινού και τραυμάτισαν δύο οπαδούς του Άρη, λίγα μέτρα από το σημείο που δολοφονήθηκε ο 19χρονος φοιτητής στου Χαριλάου της Θεσσαλονίκης. Τότε η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους είχε προχωρήσει στη σύλληψη 22χρονου, ενώ στη συνέχεια ταυτοποιήθηκαν τρεις Αλβανοί- ο 23χρονος Αλβανός Carciu Afksendos, ο 20χρονος που διαφεύγει στην Αλβανία καθώς επίσης και ένας ακόμα συνομήλικός του-, σχημάτισε σε βάρος τους δικογραφία η οποία υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα.

Για τον 20χρονο Αλβανό ο οποίος διαφεύγει στην Αλβανία, το ένταλμα σύλληψης έχει μετατραπεί σε Διεθνές, ώστε να εκδοθεί στην Ελλάδα.