ΘΣΝ: Η μεικτή “συμμορία των 11” δολοφόνων του Άλκη Καμπανου

Ταυτοποιήθηκαν και με ένταλμα συνελήφθησαν από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, οχτώ από τα έντεκα μέλη του μεικτού τάγματος εφόδου των οργανωμένων Συνδεμιτών της Παλαιών Πατρών Γερμανού

Σεσημασμένοι σε οπαδικά επεισόδια και αιματηρές επιθέσεις οι έξι από τη μεικτή “συμμορία των 11” – ηλικίας 19 έως 24 ετών- έχουν ταυτοποιηθεί με φυσική παρουσία στη βίαιη επίθεση σε βάρος της παρέας των νεαρών και τη δολοφονία  του 19χρονου Αλκη Καμπανού (01/02), στην περιοχή του Χαριλάου της Θεσσαλονίκης. Μεταξύ των ταυτοποιημένων δραστών στα στοιχεία των οποίων έχουν εκδοθεί εντάλματα, περιλαμβάνονται τρεις Αλβανοί και επτά κάτοχοι ελληνικών ΔΑΤ .

Πηγή ενημέρωσης του NantiaReport.gr αναφέρει ότι πρόκειται για οργανωμένους Συνδεσμίτες των γραφείων της Παλαιών Πατρών Γερμανού, με ιδεολογία του ακροαριστερού χώρου, με συμμετοχή σε ακραίας βίας επεισόδια τα οποία επεδίωκαν και προκαλούσαν αιματηρές επιθέσεις. Κατά την εξέταση των συλληφθέντων προέκυψε για τον 21χρονο Γ.Κ ότι ήταν οδηγός του δεύτερου μαύρου οχήματος, που διακρίνεται στο βιντεοληπτικό υλικό να αποχωρεί απο το σημείο της δολοφονίας και να εισέρχεται παράνομα, δεξιά σε μονόδρομο. Αστυνομική ενημέρωση του NantiaReport.gr αναφέρει, ότι το μαύρο όχημα εντοπίσθηκε σε χώρο στάθμευσης στην ανατολική Θεσσαλονίκη, και έχει μεταφερθεί για ιχνηλασία στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της Αστυνομίας.

Ο 21χρονος, είχε περάσει ως “τσικό” από τις Ακαδημίες του ΠΑΟΚ, και δηλώνει υπάλληλος σε υποκατάστημα αλυσίδας αθλητικών ειδών ενώ ένας ακόμα από τους συλληφθέντες, δηλώνει σπουδαστής ως βοηθός ιατρικών επαγγελμάτων.

Από την εργαστηριακή εξέταση βιντεοληπτικού υλικου και πειστήρια κατά την ιχνηλάτηση της σκηνής εγκλήματος, ολοκληρώθηκε η ταυτοποίηση για τους δολοφόνους του Άλκη Καμπανού.

Προέκυψε ότι δύο εκ των συλληφθέντων έπληξαν με το “kama” και λοστό στο ύψος της βουβωνικής χώρας το φοιτητή από τη Βέροια. Πρόκειται για Αλβανό και 21χρονο με ελληνικό ΔΑΤ μεταξύ των σεσημασμένων συλληφθέντων. Κατά την εργασιακή αντιπαραβολή των πειστήριων με δακτυλικά αποτυπώματα και γενετικό υλικό ο 23χρονος Αλβανός Carciu Afksendos ο οποίος έχει συλληφθεί συμμετείχε στη φονική ενέδρα, και παρείχε συνδρομή στους δράστες οι οποίοι κατάφεραν το φονικό πλήγμα με το “kama” στο 19χρονο Άλκη Καμπανό, καθώς επίσης ταυτοποιήθηκε ως οδηγός στο λευκό όχημα διαφυγής του “τάγματος εφόδου”, χωρίς ωστόσο να αποβιβαστεί από τη θέση του. Η σύλληψη του αποτέλεσε αφορμή για τον επίσης Αλβανό με παρουσία στη Θ.Γαζη και συνδρομή στην επίθεση 20χρονο Roxhers Demirazi να διαφύγει από το μελωδικό σταθμό της Κρυσταλλοπηγης (02/02-23.45)στην Αλβανία και με Διεθνές αναζητείται. Οι δύο Αλβανοί τελούν υπόδικοι και από κοινού για αιματηρή επίθεση τον Μάρτιο του 2019 με δύο τραυματίες λίγα μέτρα από τη Θ.Γαζή στην περιοχή του Χαριλάου της Θεσσαλονίκης.

Για την υπόθεση εκκρεμεί επιπλέον ενα ένταλμα για επίσης σεσημασμένο σε  υποθέσεις οπαδικής βίας και χουλιγκανισμό, ο οποίος φέρεται να είχε συμμετοχή σε επεισόδια τον Νοέμβριο του 2020, τον οποίο πληροφορίες φέρνουν να έχει καταφύγει στην Αθήνα.

Με την παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ενδέχεται το κατηγορητηριο να διευρυνθεί για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης για τη «μεικτή συμμορία των 11» συλληφθέντων .