ΘΣΝ: Νεκρός 19χρονος σε επίθεση με οπαδικό κίνητρο- «Σας παρακαλώ μη με χτυπάτε άλλο»

Επίθεση με ομαδικά κίνητρα δέχθηκε παρέα νεαρών με 19χρονο φοιτητή να έχει καταλήξει από αιμορραγία τραύματος στο πόδι από μαχαίρι, όταν οι δράστες τους εντόπισαν στην περιοχή της Χαριλάου, λίγα μέτρα από το γήπεδο του Άρη, στη Θεσσαλονίκη

Σχεδόν 40 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα (01/02-00.40), η παρέα των πέντε νεαρών, είχε σταματήσει επί της Θεόδωρου Γαζή λίγο πριν τη συμβολή της με την οδό Πλαστήρα, στην περιοχή της Χαριλάου, κοντά στο σπίτι του 19χρονου Άλκη Καμπανου, λίγα μέτρα από το γήπεδο του Άρη, στη Θεσσαλονίκη. Οι τρεις νεαροί της παρέας δέχθηκαν επίθεση με μαχαίρι, με τον 19χρονο Άλκη Κάμπανο, να καταλήγει στο τραύμα που του κατάφεραν οι δράστες ενώ οι δύο φίλοι του νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Παπανικολάου.

Μαρτυρίας γυναίκας που βρέθηκε αυτήκοους μάρτυρας, περιγράφει ότι άκουσε φωνές, «Σας παρακαλώ μη με χτυπάτε άλλο» φέρεται να εκλιπαρούσε για τη ζωή του ο 19χρονος Άλκης Κάμπανος. Ενώ και άλλοι περίοικοι άκουσαν έντονη φασαρία, χωρίς ωστόσο να αντιλαμβάνονται απόλυτα τι συνέβαινε, με την εκτίμησή τους για κάποιο έντονο φραστικό οπαδικό επεισόδιο στην περιοχή.

Τον σκότωσε γιατί ήταν Άρης
Οι δράστες επέβαιναν σε λευκό BMW και Citroen C3, κινήθηκαν απειλητικά προς την παρέα των νεαρών και πριν προλάβουν να αντιδράσουν, τους απευθύνθηκαν φωνάζοντάς τους, «Γαμ@ τον Άρη σας ρε μ@@@@@» και στη συνέχεια δέχθηκαν την επίθεση καταθέτοντας τους χτυπήματα με αιχμηρό αντικείμενο. Ο 19χρονος Άλκης Κάμπανος, δέχτηκε πλήγμα από το μαχαίρι στο εσωτερικό του μηρού, κοντά στην βουβωνική χώρα. Ο 18χρονος φίλος του φέρει τραύμα στο κεφάλι και το θώρακα, ενώ ο 20χρονος φίλος της παρέας δέχτηκε πλήγμα από το μαχαίρι στο γλουτό.

Στο χώρο της αιματηρής επίθεσης, κλήθηκαν πληρώματα της Άμεσης Δράσης και της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, και εντόπισε τους νεαρούς αιμόφυρτους να ζητούν βοήθεια. Οι αστυνομικοί παρείχαν τις πρώτες βοήθειες στους τραυματίες, με τον 19χρονο να έχει ακατάσχετη αιμορραγία και κατέληξε πριν την άφιξη της κινητής μονάδας του ΕΚΑΒ. Οι δύο φίλοι του 19χρονου διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Παπανικολάου όπου και νοσηλεύεται.

Παρά τις αναζητήσεις δεν εντοπίσθηκαν τα όχηματα στα οποία επέβαιναν οι δράστης, ενώ εξετάζεται να συμμετείχαν περισσότερα άτομα στη δολοφονική επίθεση. Η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, και το Τμήμα Αντιμετώπισης Αθλητικής βίας εξετάζει βιντεοληπτικό υλικό  από παρακείμενες εγκαταστάσεις. Κλιμάκιο της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Θεσσαλονίκης ιχνηλάτησε το χώρο που σημειώθηκε η φονική ενέδρα .