ΘΣΝ: Στον Ανακριτή η μεικτή συμμορία των 11″- Ταυτοποίηση σε διακριτούς ρόλους στη δολοφονία του Άλκη Καμπανού

Στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, ενώπιων του Εισαγγελέα οδηγούνται οι οχτώ συλληφθέντες ενώ απολογείται στον Ανακριτή και ο 23χρονος Αλβανός κατηγορούμενοι από κοινού για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού

Οι δύο φυσικοί αυτουργοί ως δολοφόνοι του Άλκη Καμπανού και οι συνεργοί τους που έδρασαν ως “μεικτό τάγμα εφόδου” σε πράξεις από κοινού μεταξύ των οποίων και η δολοφονία του 19χρονου φοιτητή από τη Βέροια, αναμένεται να βρεθούν υπόλογοι ενώπιον της Δικαιοσύνης. Σε βάρος τους ε ρι ασκηθεί Ποινική Δίωξη κατά περίπτωση και από κοινού για πράξεις που έχουν διαπράξει τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου και τη δολοφονία του 19χρονου φοιτητή από τη Βέροια στη Θ.Γαζή στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης.

Το μεικτό τάγμα εφόδου των οργανωμένων Συνδεσμιτών, αποτελείται σύμφωνα με το προανακριτικό υλικό από έντεκα χούλιγκαν. Πρόκειται για τέσσερις Αλβανούς και έξι κατόχους ελληνικών Δ.Α.Τ ηλικίας από 19 έως 24 ετών, με τους έξι να έχουν απασχολήσει σε υποθέσεις οπαδικής βίας και αιματηρές συμπλοκές, δύο εκ των οποίων Αλβανοί τελούν υπόδικοι για ακραίας βίας επεισόδια στα οποία είχαν συμμετοχή .

Δύο εντάλματα τα οποία έχουν εκδοθεί μετά την ταυτοποίηση του “μεικτού τάγματος εφόδου”, εκκρεμούν και έχουν εκδοθεί αναζητήσεις. Πρόκειται για τον 20χρονο Αλβανό, ο οποίος έχει διαφύγει στη χώρα του. Αν και αναζητήθηκε από τους Αλβανούς Αστυνομικούς στο χωρίο του, δεν εντοπίσθηκε ενώ έχουν προκύψει στοιχεία μετακίνησής του στα Τίρανα, και το ένταλμα σε βάρος του έχει μετατραπεί σε διεθνές για τη σύλληψή του. Ενώ διεξάγονται αναζητήσεις και για έναν ακόμα εκ των προσδιορισμένων δραστών, οργανωμένος σε Σύνδεσμο οπαδών της Αθήνας, όπου και φέρεται να έχει καταφύγει .

Από μαρτυρίες, βιντεοληπτικό υλικό από σταθερές εγκαταστάσεις ασφαλείας και υλικό που έχουν εισφέρει αυτόπτες μάρτυρες στη φονική επίθεση, καθώς επίσης κατασχεμένα πειστήρια από τη σκηνή του εγκλήματος στη Θ.Γαζή, και ευρήματα στη διαδρομή διαφυγής και κατασχεμένα ως πειστήρια από το Σύνδεσμο της “Θ.4” επί της Παλαιών Πατρών Γερμανοιύ, συνδυαστικά με τις καταθέσεις και την αναγνώριση των δύο φίλων του Άλκη, είχαν προκύψει προανακριτικά δεδομένα και στοιχεία για τους δράστες του μεικτού τάγματος εφόδου. Τη “συμμορία των 11” που συμμετείχαν στην επίθεση, τον ξυλοδαρμό και δύο εκ των δραστών στη δολοφονία του Άλκη Καμπανού.

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων που ολοκληρώθηκαν στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της Αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη, προσδιόρισαν και απέδωσαν το ρόλο του καθενός από τους υπόπτους στην αιματηρή φονική επίθεση και τους κατέστησαν δράστες. Προσδιόρισαν ποιοι έπληξαν με το “kama” τον 19χρονο Άλκη Καμπανο και ποιοι τραυμάτισαν τους φίλους του, ποιοι οδηγούσαν τα οχήματα με τα οποία κινήθηκαν και διέφυγαν από το σημείο της δολοφονίας η “μεικτή συμμορία των 11”. Οι Αστυνομικοί του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και του τμήματος Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης σε αιφνιδιαστικές ταυτόχρονες επιχειρήσεις, το βράδυ της Κυριακής (06/02) προχώρησαν στις συλλήψεις των οχτώ, ως δράστες στην υπόθεση σε εκτέλεση των ενταλμάτων που είχαν εκδοθεί.

Με ανάρτησή στο λογαριασμό που διατηρεί στα κοινωνικά δίκτυα ο Υπουργός Προστασία του Πολίτη, ο οποίος είχε αναφερθεί σε «θέμα τιμής» ο εντοπισμός όσων συμμετείχαν στη φονική επίθεση, ανέφερε μεταξύ άλλων, «έγινε πράξη και πως είναι σπουδαίο γιατί έτσι χτίζεται η εμπιστοσύνη μέσα στην κοινωνία».

Αυτή την ώρα (09/02) είναι σε εξέλιξη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου, με θέμα τη βία στον αθλητισμό. Στη συνάντηση μετέχουν ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης και οι συναρμόδιοι Υπουργοί Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος και Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας.