ΘΣΝ: Ταυτοποιήθηκαν οπαδοί του ΠΑΟΚ στο θανάσιμο τραυματισμό Βούλγαρου οπαδού- Συνελήφθη και η οδηγός του λευκού ΙΧΕ

Συνελήφθη δυνάμει σχετικού Εντάλματος η 26άχρονη οδηγός του οχήματος κατηγορούμενη για ανθρωποκτονία με δόλο

Η πολύμηνη έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης οδήγησε στην ταυτοποίηση των στοιχείων οπαδών του ΠΑΟΚ οι οποίοι συμμετείχαν σε επίθεση σε βάρος ατόμων στην περιοχή του Μεγάρου Μουσικής (05/01), κατά την οποία τραυματίσθηκε θανάσιμα 28άχρονος Βούλγαρος οπαδών και υποστηρικτής της ομάδας του ΑΡΗ.

Από τη συνεχιζόμενη έρευνα προέκυψε ότι, οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση συγκεντρώθηκαν στην περιοχή του Μεγάρου Μουσικής έπειτα από καθοδήγηση και πληροφορίες που τους παρείχαν ο 48χρονος και η 26χρονη και ανέμεναν προκειμένου να εκδηλώσουν την επίθεση. Το αυτοκίνητο με το οποίο παρασύρθηκε ο 28άχρονος Βούλγαρος οπαδός, προέκυψε κατά την αστυνομική έρευαν, ότι είχε εκμισθωθεί από τον  48άχρονο από εταιρεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων. Ενώ πρόκειται για 5 οπαδούς του ΠΑΟΚ – ηλικίας 24 έως 48 ετών – σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διατάραξη κοινής ειρήνης, σωματικές βλάβες κατά συναυτουργία, αδικήματα βίας με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις και παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Στο πλαίσιο της έρευνας (29/06), συνελήφθη εκ νέου και η 26άχρονη οδηγός του οχήματος, η οποια ωστόσο αρχικά είχε αφεθεί ελεύθερη,  δυνάμει Εντάλματος Σύλληψης Ανακρίτριας Θεσσαλονίκης για ανθρωποκτονία με δόλο. Για την ίδια υπόθεση είχαν συλληφθεί, με την αυτόφωρη διαδικασία, άλλοι δύο οπαδοι του ΠΑΟΚ- 26 και 24 ετών, όπως και η  26άχρονη γυναίκα οδηγός του λευκού Mersendes για την παράσυρση του Βούλγαρου στο τροχαίο με εγκατάλειψη.

Η συλληφθείσα παραπέμφθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.