Ρόδος: Επιτέθηκε στην πρώην σύζυγό του με μπαλτά και τον απώθησε με σπαθί σαμουράι

Επιτέθηκε στην πρώην σύζυγό του με μπαλτά στη Ρόδο, πριν από δύο χρόνια και εκδικάστηκε η υπόθεση στο Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου

Θα αναβιώσει στο Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου (09/07) ύστερα από την έφεση που έχει ασκήσει ο 49άχρονος έγκλειστος σε Σωφρονιστικό Κατάστημα Κράτησης, για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος της πρώην συζύγου του και άλλες πέντε κατηγορίες. Ο 49άχρονος σε πρώτο βαθμό, καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κω για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ενδοοικογενειακή επικίνδυνη σωματική βλάβη, ενδοοικογενειακή απειλή, απείθεια, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία σε συνολική ποινή κάθειρξης 11 ετών και φυλάκιση 10 μηνών με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα ισχύ.

Το βράδυ της 24ης Ιουλίου 2017  ο 49χρονος πήγε στο σπίτι όπου διέμενε η εν διαστάσει σύζυγός του και αφού παραβίασε το παράθυρο εισέβαλε στο ισόγειο, με απειλή μαχαιριού με λάμα για την κοπή κρέατος στο ένα χέρι του και σιδερένιο λοστό στο άλλο, επιτέθηκε στην 45άχρονη με πρόθεση να την πλήξει. Στην απειλή σε βάρος της η γυναίκα, κατέβασε διακοσμητικό σπαθί «σαμουράι» που υπήρχε στο σαλόνι του σπιτιού της και απώθησε τον 49άχρονο ενώ καλούσε σε βοήθεια.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, δύο ημέρες αργότερα ο 49άχρονος εντόπισε την πρώην σύζυγό του να οδηγεί δίκυκλο μοτοποδήλατο, εν κινήσει με δικό του δίκυκλο και επιχείρησε να τη ρίξει στο οδόστρωμα με το πόδι του για να της καταφέρει λάκτισμα . Ο κατηγορούμενος ακινητοποίησε την 45άχρονη ενώ την άρπαξε από τα μαλλιά και την χτύπησε επανειλημμένα με γροθιές στον αυχένα, στο στήθος και στην αριστερή ωμοπλάτη, προκαλώντας της σωματικές βλάβες, εκφράζοντας απειλές σε βάρος της.

«Θα σε τελειώσω εδώ που είμαστε στην ερημιά και δεν θα υπάρχουν μάρτυρες. Προχθές που ξέφυγες αλλά σήμερα δεν γλιτώνεις. Θα σε σκοτώσω δεν έχεις μάρτυρες, είσαι μόνη σου. Ό,τι και να κάνεις, όπου και να πας, θα σε σκοτώσω και θα παραδοθώ. Δεν έχω να χάσω τίποτα», αποδίδεται να έχει ααφέρει ο 49άχρονος στην εν διαστάσει σύζυγό του, ενώ επιχείρησε διαφυγή στο σήμα των Αστυνομικών οι οποίοι είχαν ενημερωθεί για να τον συλλάβουν.

Εφόσον γίνει δεκτή η έφεση κατά της απόφασης αυτής, από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου, ο 49άχρονος θα αφεθεί ελεύθερος έως την εκδίκαση της υπόθεσής του σε δεύτερο βαθμό, από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου.