ΘΣΝ: “Προδιαγεγραμμένη κατάληξη το αποτέλεσμα της συμπλοκής των οπαδών στην πόλη”- Γιος Αστυνομικού της Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας ο 26άχρονος

Παραμένουν κρατούμενοι οι δύο συλληφθέντες οργανωμένοι οπαδοί του ΠΑΟΚ μετά την άσκηση Ποινικής Δίωξης από τον Εισαγγελέα, καθώς ζήτησαν κι έλαβαν προθεσμία να απολογηθούν στην Τακτική Ανακρίτρια.

“Το τελευταίο τρίμηνο η κατάσταση με τους οργανωμένους των δύο ομάδων της πόλης ήταν οριακά ασταθής. Ήταν προδιαγεγραμμένη η κατάληξη. Πριν περίπου ένα μήνα ένας οργανωμένος του ΠΑΟΚ σε επίθεση που δέχθηκαν από οργανωμένους του ΑΡΗ είχε κάνει 120ραμματα ήταν τραγικά αναμενόμενο. Δεν ήταν ραντεβού οπαδών! Οι Βούλγαροι έπιναν καφέ και κάποιος τους αναγνώρισε, ενώ πήγαιναν στα αυτοκίνητά τους, τους επιτέθηκαν. Σε κάθε αγώνα μέλη της Botev Plovdiv, κατέβαιναν ως αδελφοποιημένο Σωματείο με την ομάδα του ΑΡΗ και ταξίδια έκαναν μαζί τους, αλλά δεν είχαν έρθει στην πόλη για να προκαλέσουν επεισόδια ή σε “ραντεβού οργανωμένων”(!)”, αναφέρει στο Nantiareport.gr Αστυνομική πηγή για την φονική συμπλοκή μεταξύ οπαδών στην Ανατολική Θεσσαλονίκη το μεσημέρι της Κυριακής (05/01-16.30)

Κατά την εξακρίβωση στοιχείων των δύο νεαρών οι οποίοι συνελήφθησαν, προέκυψε για τον νεαρό οπαδό του ΠΑΟΚ ο οποίος κατηγορείται για συμμετοχή στην ομάδα των οργανωμένων που επιτέθηκαν στους Βούλγαρους ότι  είναι  γιος Αστυνομικού η οποία μέχρι πριν ένα χρόνο υπηρετούσε στην Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους, της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης και μετακινήθηκε σε άλλη υπηρεσία της Κρατικής Ασφάλειας.

Ενώ ο δεύτερος φέρεται να μη συμμετείχε στη συμπλοκή ωστόσο συνέργησε στην πραγματοποίηση της όπως του αποδίδεται από το κατηγορητήριο σύμφωνα με την Ποινική Δίωξη- μεταξύ άλλων κατηγοριών- που του άσκησε ο Εισαγγελέας.

Οι δύο νεαροί, έχουν λάβει προθεσμία για να απολογηθούν την Πέμπτη (09/01) στην Τακτική Ανακρίτρια μετά την άσκηση Ποινικής δίωξης με 11 κατηγορίες  από τον Εισαγγελέα. Πρόκειται για δύο κακουργήματα – της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης και της συνέργειας σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη και εννέα πλημμελήματα– της συμπλοκής, της συνέργειας σε συμπλοκή, της επικίνδυνης σωματικής βλάβης με τις επιβαρυντικές διατάξεις του αθλητικού νόμου, της φθοράς ξένης περιουσίας , της διατάραξη κοινής ειρήνης , παραβάσεις του νόμου περί όπλων και του νόμου περί αθλητικής βίας- μεταξύ άλλων- για τα οποία κατηγορούνται κατά περίπτωση οι δύο συλληφθέντες.

Από τον Εισαγγελέα η υπόθεση διαχωρίστηκε από την παράσυρση. Η 26άχρονη αισθητικός υποστήριξε ότι αιφνιδιάστηκε αρχικά και δεν κατάλαβε τι είχε συμβεί όταν ο 28άχρονος Tosco Botevisti, βρέθηκε κάτω από τις ρόδες του λευκού Mercedes που οδηγούσε επί της Μαρίας Κάλας, στο ύψος του Μεγάρου Μουσικής, και τον παρέσυρε.  Στη συνέχεια επιχείρησε όπισθεν και έθεσε και πάλι σε πορεία κίνησης το όχημά της και αποχώρησε από το σημείο στην Ανατολική πλευρά της Θεσσαλονίκης . Οι Αστυνομικοί της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, εντόπισαν την οδηγό το βράδυ της Κυριακής (05/01) και προχώρησαν στη σύλληψή της. Οδηγήθηκε (06/01) στον  Εισαγγελέα ο οποίος της άσκησε Ποινικής Δίωξης για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, και αφέθηκε ελεύθερη, χωρίς περιοριστικούς όρους

Προανάκριση για τη φονική ομαδική συμπλοκή διενεργεί η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους, της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, με την έρευνα να είναι σε εξέλιξη για την ταυτοποίηση και των υπολοίπων οργανωμένων οπαδών που επιτέθηκαν στους Βούλγαρους .