ΘΣΝ: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή- Εν ζωή ο 28άχρονος Βούλγαρος οπαδός όταν παρασύρθηκε από το διερχόμενο λευκό Mercedes

Ολοκληρώθηκε η ιατροδικαστική εξέταση προσδιορισμού της αιτίας θανάτου για τον 28άχρονο Βούλγαρο

Σε κακώσεις πυελού κοιλίας, που προκλήθηκαν από την παράσυρση του 28άχρονου από το διερχόμενο αυτοκίνητο της 26άχρονης αισθητικού, σύμφωνα με τα ευρήματα της ιατροδικαστικής έκθεσης, αποδίδεται ο θάνατος του Βούλγαρου οπαδού, Tosco Botevisti. Είχε προηγηθεί επεισόδιο και συμπλοκή ύστερα από επίθεση που δέχθηκε ο παρέα των οργανωμένων της Botev Plovdiv- αδελφοποιημένο Σωματείο με τους οπαδούς της ομάδας του ΑΡΗ- από οργανωμένους του ΠΑΟΚ, το απόγευμα της περασμένης Κυριακής (05/01-16.30) επί της Μαρίας Κάλας, στην περιοχή του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Από την ιατροδικαστική έκθεση μετά την ολοκλήρωση της εξέτασης στον 28άχρονο εντοπίσθηκαν και άλλες κακώσεις, οι οποίες δεν αποδίδονται σε θανατηφόρες. Το πόρισμα της Ιατροδικαστή θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία καθώς θα συμπεριληφθεί στη δικογραφία που έχει συντάξει η Υποδιεύθυνση Δίωξης Αθλητικής Βίας της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Για την υπόθεση έχουν συλληφθεί και κρατούνται δύο νεαροί οργανωμένοι του ΠΑΟΚ, ηλικίας 24ων και 26 ετών, σε βάρος των οποίων ασκήθηκε ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα και εννέα πλημμελήματα, παραπέμφθηκαν στην Τακτική Ανακρίτρια από την οποία ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν την Πέμπτη (09/01).

Με εντολή Εισαγγελέα, αφέθηκε ελεύθερη η 26άχρονη οδηγός του λευκού Mercedes η οποία παρέσυρε επί της Μαρίας Κάλας, στο ύψος του Μεγάρου Μουσικής τον 28άχρονο Tosco Botevisti. Σε βάρος της ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία εξ αμελείας και εγκατάλειψη θύματος τροχαίου και οι δύο κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος, ενώ διεξάγεται προκαταρκτική έρευνα για τις ακριβείς συνθήκες του τροχαίου δυστυχήματος.