ΘΣΝ: Αθώα η 93χρονη ομογενής, για άσκηση υπαίθριου εμπορίου χωρίς άδεια- Πωλούσε τερλίκια στη λαϊκή αγορά

Εκδικάστηκε η υπόθεση της 93χρονης ομογενούς η οποία είχε παραπεμφθεί κατηγορούμενη για άσκηση υπαίθριου εμπορίου χωρίς την απαιτούμενη άδεια

Αθώα έκρινε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, την 93χρονη Σουζάνα Ηλιάδου, για την κατηγορία που αντιμετώπιζε καθώς είχε συλληφθεί τον Απρίλιο του 2019 ενώ πωλούσε παράνομα τερλίκια σε λαϊκή αγορά της Θεσσαλονίκης. Καθισμένη σε αναπηρικό αμαξίδιο, η 93χρονη κατηγορούμενη, υποστήριξε ότι δεν ασκούσε εμπορική δραστηριότητα.

«Το έκανα για να βγαίνω έξω από το σπίτι γιατί ήθελα να ξεσκάσω. Εγώ τα χάριζα τα τερλίκια. Μου είχαν μείνει 4-5 κομμάτια και πήγα να τα πουλήσω. Δεν ήξερα ότι χρειάζεται άδεια γι’ αυτό», σημείωσε στην απολογία της.

Το Δικαστήριο έκρινε ότι η 93χρονη, δεν είχε δόλο και δεν ασκούσε εμπορική δραστηριότητα. Ο συνήγορος της 93χρονης, Χαράλαμπος Αποστολίδης, μετά την ανακοίνωση της απόφασης, δήλωσε , «Το ΣΔΟΕ λειτουργεί σε υποθέσεις σαν της γιαγιάς αλλά αγνοεί επιδεικτικά υποθέσεις σαν του Πάτση».

Η σύλληψη της ηλικιωμένης, είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις και παρεμβάσεις, καθώς, της είχε επιβληθεί και χρηματικό πρόστιμο από την αρμόδια ΔΟΥ, ύψους €2600, όπως προβλέπει ο νόμος. Για το θέμα είχε παρέμβει με δήλωσή του ο τότε Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ενώ το πρόστιμο είχε ακυρωθεί με απόφαση του διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργου Πιτσιλή.