ΘΣΝ: Συνέλαβαν 90άχρονη χωρίς άδεια μικροπωλητή γιατί πωλούσε “τερλίκια” για να εξοικονομήσει χρήματα

Καταγγέλλει τη σύλληψη της 90άχρονης μητέρας της, στις διατάξεις του “παρεμπορίου” καθώς εντοπίσθηκε να πουλάει μάλλινα πασούμια χωρίς άδεια μικροπωλητή.

Αστυνομικοί προχώρησαν στην σύλληψη (19/03) της 90άχρονης Σουζάνας Ilintzena- Ηλιάδου, Πόντια Ομογενής με Ελληνική ταυτότητα, στη Θεσσαλονίκη καθώς ύστερα από καταγγελία προς το Αστυνομικό Τμήμα, εντοπίσθηκε να πουλάει μάλλινα πασούμια “τερλίκια”* χωρίς  άδεια μικροπωλητή .

Την καταγγελία της η Τζούλι Ηλιάδου, κορη της υπέργηρης Πόντιας, ενεργός πολίτης με κοινωνική δράση, συνοδεύει με φωτογραφίες και βιντεοληπτικό υλικό το οποίο ωστόσο “δεν είναι πλέον διαθέσιμο” όπως εμφανίζεται στις πλατφόρμες των κοινωνικών δικτύων.
Η 90άχρονη Σουζάνα Ηλιάδου, ζει με τον συνομίληκο σύζυγό της, χωρίς σύνταξη ή άλλο εισόδημα, και μία φορά το μήνα βρίσκεται σε κεντρικό δρόμο των Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης και πουλά τα “τερλίκια” που πλέκει η ίδια. Σύμφωνα με την καταγγελία της κόρης της ηλικιωμένης Πόντιας, το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης (19/03-12.00) η 90άχρονη μητέρα της, βρέθηκε στο ίδιο σημείο στους Αμπελοκήπους, οταν τρείς Αστυνομικοί προσήγαγαν την  υπέργηρη μητέρα της στο περιπολικό και την οδήγησαν στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής. Με τη διαδικασία του αυτοφώρου και αφού της πήραν αποτυπώματα, το απόγευμα (19/04-17.30) τη μετέφεραν στο Μέγαρο της ΓΑΔΘ και σχεδόν μεσάνυχτα  με προφορική εντολή Εισαγγελέα, αφέθηκε ελεύθερη, υποστηρίζει η κορη της.

Screenshot_20190322-005001_Facebook

Για περιστατικό επίσημη ανακοίνωση από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας δεν έχει εκδοθεί προς τους διαπιστευμενους συντάκτες, ωστόσο επιβεβαιώνεται με πληροφορίες από Αστυνομικές πηγές του NantiaReeport.gr οτι το περιστατικό έχει καταγραφεί στο Βιβλίο Συμβάντων του Αστυνομικούς Τμήματος της Θεσσαλονίκης. Σημειώνεται ωστόσο ότι η 90άχρονη, προσήχθη στο ΑΤ Αμπελοκήπων (19/03-11.30) ακολουθήθηκε η αυτοφωρη διαδικασία ενω αμεσα ενημερωθηκε η Εισαγγελέας. Με προφορική εντολή της Δικαστικής Λειτουργού (19.30-13.10) το μεσημέρι της ίδιας ημέρες η ηλιιωμένη είχε αφεθεί ελεύθερη και επέστρεψε στο σπίτι της.

_______________

* μάλλινα παπουτσάκια για το σπίτι που πλέκουν οι Πόντιες