Ανταπόκριση για την 90άχρονη που επέλεκε και πωλούσε “τερλίκια”

Παρέμβαση για την 90άχρονη Πόντια Ομογενή η οποία συνελήφθη ύστερα απο καταγγελία – και αφέρθηκε ελεύθερη- γιατί πωλούσε “τερλίκια” χωρίς άδεια μικροπωλητή..

Παρέμβαση με την  οικονομική στήριξη, της 90άχρονης Ποντίας Ομογενούς, η οποία συνελήφθη (19/03) καθώς πωλούσε.. χωρίς άδεια “τερλίκια” που έπλεκε η ίδια, στη λαϊκή αγορά των Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης.

Με παρέμβαση του ο Γιώργος Σαββίδης,  καθώς ενημερώθηκε για την περιπέτεια της ποντιακής καταγωγής 90άχρονης, ζήτησε από τους συνεργάτες του να την αναστήσουν και εξέφρασες την επιθυμία  να αναλάβει τη στήριξή της, καθώς τα άσχημα οικονομικά της,  την οδήγησαν στο δρόμο ως μικροπωλητή και με καταγγελία κατέληξε, στο ΑΤ Αμπελοκήπων Μενεμένης στη Θεσσαλονίκη ως σύλληψη για παραεμπόριο.

Η ραδιοφωνική τοποθέτηση της, η κόρη της 90άχρονης, σχολίασε, «Η μάνα μου παίρνει μόνο την πρόνοια, που φτάνει ίσα για το ενοίκιο της. Τα άλλα παιδιά της είναι στη Ρωσία. Εγώ είμαι μονογονέας με δύο παιδιά, άνεργη από τον Γενάρη και ο πατέρας μου είναι ανήμπορος στο σπίτι. Βγαίνει και πουλάει τα “τερλίκια”, στέκεται έξω από τη λαϊκή, δίπλα στους σκουπιδοτενεκέδες, για να κερδίσει 2-3 ευρώ και να πάρει ψωμί να φάνε».