«Γνωστή επωδός για τους τραυματίες αστυνομικούς “κάνουν τη δουλεία τους” και για την καταστροφή σε στολές κι εξοπλισμό “ας μην ήταν εκεί”»

Οι συλληφθέντες “αλληλέγγυοι” ταραξίες της “κατάληψης Ντουγρού”, πήγαν “βόλτα” στα Δικαστήρια και αφέθηκαν ελεύθεροι αφού τους ορίστηκε δικάσιμος μετά από ένα χρόνο

“Το σημείο παρατήρησης και η αποτίμηση της κατάστασης” είναι “σχετικά αυθαίρετα” για τον εκάστοτε “παρατηρητή” και μπορούμε να το θέσουμε ως “αξίωμα” στην υπόθεση της εκκένωσης κατάληψης στη Λάρισα.

Οι εικόνες ως αδιάσειστο στοιχείο ενοχής γαι τους δράστες, και το βιντεοληπτικό υλικό ως αυταπόδεικτο πειστήριο, μετά την ολοκλήρωση της αστυνομικής επιχείρησης εκκένωσης της “κατάληψης Ντουγρού” στην Λάρισα, περιλαμβάνονται στη δικογραφία ως αποδεικτικό υλικό. Κι ενώ περίμενε κανείς η ποινική μεταχείριση των συλληφθέντων να είναι ανάλογη, με απόφαση Εισαγγελέα, ορίστηκε και στους οχτώ συλληφθέντες ρητή δικάσιμος για τις 13 Δεκεμβρίου 2023(!) και αφέθηκαν όλοι ελεύθεροι .

Την έντονη όχλησή τους, εκφράζουν στο NantiaReport.gr, αστυνομικοί οι οποίοι συμμετείχαν στην επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης, καθώς όπως αναφέρουν εμφατικά, «μετά από αυτή την εξέλιξη και με διαπιστωμένες κακουργηματικές ενέργειες σε βάρος του ένστολου προσωπικού και της ασφάλειας των πολιτών, οι πλημμεληματικές αποδόσεις, επιτρέπουν πλέον στον οποιοδήποτε με “επιλεκτική” ανοχή  προς “εξυπηρέτηση” συμφερόντων, να “συντηρεί” την ανομία, και σε “εραστές” των καταλήψεων να κάνουν “αδαπάνως διακοπές”, επιβάλλοντας τη βία.

Άλλωστε γνωστή επωδός, για τους δύο συναδέλφους της ΟΠΚΕ Λάρισας οι οποίοι τραυματίσθηκαν, “κάνουν τη δουλεία τους” και για την καταστροφή εξοπλισμού και στολών όσων συμμετείχαν στην επιχείρηση, από μπογιές που πέταγαν από το μπαλκόνι  οι οχτώ της κατάληψης, “ας μην ήταν εκεί”… Τελικά πάλι τον εξοπλισμό του, θα πληρώσει η τσέπη του “χωροφύλακα”.. ».

Υπενθυμίζεται ότι για περισσότερες από τέσσερις ώρες οι “επαναστάτες” υπερασπιστές της κατάληψης «Ντουγρού», “αμύνθηκαν επιτιθέμενοι” κατά των αστυνομικών με ρίψεις μπουκαλιών και επίπλων- τραπέζια και καρέκλες- φριτέζα και μπογιές, από τα μπαλκόνια του κτηρίου. Οι εικόνες της οδού Τζαβέλα στη Λάρισα μετά την ολοκλήρωση της εκκένωσης του οικήματος ιδιοκτησίας του Δημοτικού Γηροκομείου που τελούσε υπό κατάληψη για επτά έτη, αποτυπώνουν τις προθέσεις των ταραξιών της “αντίστασης”.

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας, σχηματίσθηκε δικογραφία για του οχτώ συλληφθέντες έξι άνδρες ηλικίας 21-36 ετών και δύο γυναίκες 25 και 28 ετών- εκ των οποίων ένας αλλοδαπός, οι οποίοι διαβιούσαν στην «κατάληψη Ντουγρού» και ήταν οι δράστες της λυσσαλέας επίθεσης κατά των Αστυνομικών που συμμετείχαν στην επιχείρηση εκκένωσης με Εισαγγελική διάταξη.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας (31/10) σχεδόν 30 “υποστηρικτές” και “αλληλέγγυοι” των συλληφθέντων, μαζεύτηκαν στα σκαλοπάτια της κεντρικής πλατείας της πόλης και απασχόλησαν αστυνομικές δυνάμεις για την πραγματοποίηση “περιπάτου” στους δρόμους της πόλης, σε διαμαρτυρία για την εκκένωση της κατάληψης της Λάρισας.

Εκ των νομικών εκπροσώπων των συλληφθέντων, Κωνσταντίνος Μαουσίδης Ζηργάνος ανέφερε για την απόφαση, «Η Δικαιοσύνη στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων διέγνωσε ότι η συγκριμένη υπόθεση χρειάζεται να εκδικαστεί με ψυχραιμία και γι’ αυτό παραπέμφθηκε σε ρητή δικάσιμο. Πραγματικά ήταν μια απόφαση που μας βρίσκει απολύτως σύμφωνους. Σε ότι αφορά την κατάληψη και σχετικά με την εκκένωσή της θεωρώ, ότι μόνο η Λάρισα και η κοινωνία της χάνει διότι επί 7 έτη η κατάληψη αποτελούσε έναν χώρο πολιτικού προβληματισμού και ζυμώσεων. Οι συλληφθέντες αρνούνται όλες τις κατηγορίες».