Αυλώνας, Αλβανίας: Η σύλληψη του “βιαστή με το τατουαζ” Spartak Dyrmishi από την Αλβανική Αστυνομία

Τα ξημερώματα, Αλβανοί Αστυνομικοί, παρέδωσαν στο κλιμάκιο της ΕΛΑΣ, τον καταζητούμενο από τις Ελληνικές Αρχές, Αλβανό ταυτοποιημένο ως το “βιαστή με το τατουάζ”

Στο διασυνοριακό σταθμό της Κακαβίας, οι Αλβανοί Αστυνομικοί, μεταφέρουν τον καταζητούμενο για τις  Ελληνικές Αρχές, 45χρονο Αλβανό Spartak Dyrmishi. Ο ταυτοποιημένος ως ο “βιαστής με το τατουάζ” του Παλαιού Φαλήρου, συνελήφθη τα μεσάνυχτα (ώρα Αλβανίας- 31/10) σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στο οποίο είχε καταφύγει μετά τη διαφυγή του στην Αλβανία, πριν την ταυτοποίησή του από τις Ελληνικές Αρχές και την έκδοση εντάλματος αναζήτησης στα στοιχεία του.

Στο βιντεοληπτικό υλικό διακρίνονται οι Αλβανοί Αστυνομικοί να παραδίδουν σε ελληνικό κλιμάκιο της Αστυνομία, τον 45χρονο Spartak Dyrmishi. Είχε προηγηθεί δακτυλοσκοπική ταυτοποίησή του, και άμεσα ενημερώθηκε η ΕΛΑΣ για την έκδοσή του στην Ελλάδα.

Οι Αλβανοί Αστυνομικοί, παρέδωσαν ε Αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού ελέγχου Κακαβιάς τον 45χρονο και με ειδική μεταγωγή μεταφέρθηκε στην Ασφάλεια Αττικής, σε εκτέλεση του διεθνούς εντάλματος σύλληψης που είχε εκδοθεί στα στοιχεία του. Το μεσημέρι (01/11) αναμένεται να μεταχθεί στον Εισαγγελέα προκειμένου να επικυρωθεί η σύλληψη του στο ένταλμα που εκκρεμούσε στα στοιχεία του.

Όπως επισημαίνεται σε επίσημη ανακοίνωση της Αλβανικής Αστυνομίας, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας ευχαρίστησε τον Αρχηγό της Αλβανικής Αστυνομίας Ταγματάρχη Muhamet Rrumbullakou, για τη συνεργασία και τις συνεχείς επικοινωνίες τους, καθώς επίσης την άμεση ανταπόκριση που επέδειξαν και τις επαγγελματικές ενέργειες που ακολούθησαν, ενισχύοντας τη συνεργασία των Υπηρεσιών  των δύο χωρών.