ΘΣΝ: Αποφυλακίζονται με Βούλευμα εξι προφυλακισμένοι Σωφρονιστικοί του ΣΚ Νιγρίτας Σερρών.

Αποφυλακίζονται με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης οι έξι προφυλακισμένοι Σωφρονιστικοί Υπάλληλοι του ΣΚ Νιγρίτας Σερρών, που κατηγορούνται για το θανάτου του Αλβανού βαρυποινίτη Ιλίε Καρέλι.

Το Δικαστικό Συμβούλιο ενόψει της συμπλήρωσης του 12μηνου της προφυλάκισης αποφάσισε να αντικαταστήσει την προσωρινή τους κράτηση με περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της αυτοπρόσωπης εμφάνισης σε Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής όπου διαμένουν, και υπό την εγγυοδοσιας της καταβολής 3000 ευρώ, στον καθένα.
Την υπό όρους αποφυλάκισή των έξι Σωφρονιστικών, οι οποίοι είχαν κριθεί προφυλακιστέοι τον περασμένο Απρίλιο, είχε προτείνει νωρίτερα προς το Συμβούλιο κι ο Εισαγγελέας. Στην πρότασή του ο Δικαστικός Λειτουργός, αναφέρει -μεταξύ άλλων- ότι “η προσωρινή τους κράτηση δεν έχει δικονομικό και ουσιαστικό έρεισμα”, ενω επισημαίνεται ότι “οι έξι Σωφρονιστικοί Υπάλληλοι δεν έκαναν προπαρασκευαστικές ενέργειες για να διαφύγουν, ούτε είναι ύποπτοι φυγής, ούτε υπήρξαν φυγόποινοι ή φυγόδικοι”, ενώ έχουν γνωστή διαμονή στη χώρα και είναι άπαντες οικογενειάρχες και με αυξημένες οικογενειακές ανάγκες.
Υπενθυμίζεται ότι οι έξι Σωφρονιστικοί Υπάλληλοι έχουν παραπεμφθεί σε δίκη, με άλλους επτά συναδέλφους τους, συνολικά 13 δεσμοφύλακες.  Σε δικάσιμο έχει παραπεμφθεί και ο τότε Διευθυντής των φυλακών Νιγρίτας για υπόθαλψη εγκληματία κατά συρροή, με τους κατηγορούμενους να παραπέμπεται με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Σερρών σε δικάσιμο, στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport