«Ψάχνουν και αυτόν που έριξε τη μολότοφ» – Οι διάλογοι των χούλιγκαν μετά το βαρύτατο τραυματισμό του Υπαρχιφύλακα Γιώργου Λυγγερίδη 

Οι διάλογοι μεταξύ των οργανωμένων οι οποίοι βρέθηκαν στο κλειστό του Ρέντη,  μετά το βαρύτατο τραυματισμό του Υπαρχιφύλακα της ΥΑΤ και μαζική τους προσαγωγή,  περιλαμβάνονται στην ογκώδη δικογραφία για την εγκληματική οργάνωση των χούλιγκαν

Οι οργανωμένοι οι οποίοι οδηγήθηκαν στη ΔΕΕ προς εξέταση, από το κλειστό γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., είχαν συμμετάσχει στην επίθεση κατά των αστυνομικών της ΥΑΤ και το βαρύτατο τραυματισμό με ρίψη ναυτικής φωτοβολίδας, που επέφερε το θάνατο του 31χρονου Υπαρχιφύλακα Γιώργου Λυγγερίδη.

Σε συνομιλία μεταξύ του 18χρονου ο οποίος έχει προφυλακιστεί για τη ρίψη της φωτοβολίδας που τραυμάτισε θανάσιμα τον αστυνομικό και του 16χρονου αδερφού του που επίσης συνελήφθη (22/04) κατηγορουμενος στην υπόθεση, αναφέρονται στη χρονική στιγμή που ο Υπαρχιφύλακας της ΥΑΤ Γεώργιος Λυγγερίδης έχει πληγεί από τη φωτοβολίδα ναυτικού τύπου και βρίσκεται στο οδόστρωμα ενω μολότοφ εξερράγη, δίπλα του.

Ν.: Ο Ο… (αναφέρεται όνομα) άσπρο φούτερ δεν φόραγε;

Δ.: Ναι.

Ν.: Εντάξει.

Δ.: Γιατί;

Ν.: Τίποτα, για νααα.. πάρουν όλα τη θέση τους.

Δ.: Από σένα;

Ν.: Εεεε;

Δ.: Από σένα θα την πάρουν την θέση τους;

Ν.: Όοοχι.

Δ.: Τότε;

Ν.: Από την αστυνομία ρε Δ…. (αναφέρεται στον αδελφό του)

Δ.: Ναι τι;

Ν.: Υπάρχουνεεε κάμερες και τέτοια, κατάλαβες;

Δ.: Και τι σου πανε εσένα;

Ν.: Τίποτα ρε φίλε. Γιατί ο οοοοο ο Αστυνόμος, χτυπήθηκεεεε αφού χτυπήθηκε από την φωτοβολίδα, χτυπήθηκε..

Δ.: Ναι..

Ν.: .. από μολότοφ που του δημιούργησε και αυτό σοβαρό πρόβλημα.

Δ.: Ναι.

Ν.: Κατάλαβες και ψάχνουν και αυτόν που έριξε την μολότοφ.

Δ.: Μμμ

Ν.: Αυτά.

Δ.: Και τι έχουν βρει για αυτόν;

Ν.: Μέχρι στιγμής τίποτα. Χτες μου’ πε ο δικηγόρος ότι έχουν κάνει κάτι προσαγωγές, δεν ξέρω τώρα τι να σου πω.

Σε άλλη συνομιλία, οπαδός συνομιλεί με αταυτοποίητο άτομο και αναφέρεται σε άλλο οπαδό τον οποίο, όπως του αναφέρει, τον αναζητούν οι Αρχές.

Οπαδός: Στον Λ…. (αναφέρει όνομα) έχουνε πάει τρεις φορές σπίτι του.

Άγνωστος: Οι μπάτσοι;

Οπαδός: Ναι (ακατάληπτο) …μου λέει φίλε μου, λέει, “με ψάχνουνε έχουνε πάει τρεις φορές, πήγαν” μου λέει “μια εννιά, μια δώδεκα και μια…” Που είναι ρε τώρα αυτός…  (ακατάληπτο). Έχουνε βρει πυρίτιδα ρε από τον Λ… (αναφέρεται όνομα) σίγουρα ή αποτυπώματα.

Άγνωστος: Α, ναι;

Οπαδός: Ναι.

Ενώ σε συνομιλία μεταξύ δύο οπαδών μετά την επίθεση στο κλειστό γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη, εκφράζουν την ανησυχία τους για τις έρευνες των Αρχών.

Οπαδός Α: Τι σου πε;

Οπαδός Β: Ότιιιι εε… έχει αφήσει κάτι;

Οπαδός Α: Ναι.

Οπαδός Β: Ναι;

Οπαδός Α: Ναι; γιατί;

Οπαδός Β: Αφού όταν σε είχα ρωτήσει μου είχες πει όχι.

Οπαδός Α: Πότε με ρώτησες ρε μ…α;

Οπαδός Β: Εκείνη την μέρα; δεν θυμάμαι..

Οπαδός Α: Ρε φίλε ξέρεις τι έχει γίνει τώρα;

Οπαδός Β: Τι;

Οπαδός Α: Εεε .. μου κάηκαν .. άλλα μου κάηκαν πού καλά, έτσι πιστεύω, δηλαδή έχει γίνει… δεν υπάρχουν πλέον πια για μένα αλλά δίνω ένα ξέρω γω 30%, τι να σου πω. Ακόμα και έτσι να γίνει δεν βγήκα φίλε εντάξει; Στα @@@@@ μου δηλαδή ότι και να πούνε, μου τα πήραν άλλοι μου τα πήρα άλλοι τι να κάνω εγώ;

Οπαδός Β: Ναι, εντάξει. Οκ.

Οπαδός Α: Βγαίναμε το μπούγιο, με είδανε, μου τα πήρεεε, θα πω, θα κατηγορήσω εκεί τους δυτικούς να πάνε να γ@@@@@@ …

Οπαδός Β: Εντάξει.

Από τους κατηγορούμενους και συλληφθέντες στην υπόθεση, σύμφωνα με πληροφορίες του Nantiareport.gr τρεις αναφέρονται ως προστατευόμενοι μάρτυρες. Βασικός Ανακριτής της υπόθεσης ορίστηκε ο 9ος τακτικός Ανακριτής Παναγιώτης Τζιούφας και επίκουρες η 22η Ανακρίτρια Αρετή Δημητρακοπούλου και η 17η Ανακριτρια, Αγγελική Λιάκουρη.