Λουτρόπυργος, Μεγάρων: Εντόπισαν “εκπαιδευτικό πεδίο βολής” στο σχέδιο απόδρασης “Γοργοπόταμος” των τρομοκρατών από τον Κορυδαλλό.

Προπαρασκευαστικές δοκιμές με εκρηκτικά πραγματοποιούσαν τα μέλη της ομάδας των τρομοκρατών, οι οποίοι θα συμμετείχαν στο σχέδιο απόδρασης από τον Κορυδαλλό, φυλακισμένων μελών της ΣπΦ “Γοργοπόταμος”, στην περιοχή Λουτρόπυργος των Μεγάρων.

image

Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, κατά τη διάρκεια των ερευνών στα πλαίσια διερεύνησης της απόπειρας απόδρασης από τον Κορυδαλλό, φυλακισμένων μελών της ΣπΦ και ποινικών, με Εισαγγελική παραγγελία του Ειδικού Εϕέτη, εντόπισε (23/03) στο 29.5χλμ της ΝΕΟΑΚ εξω απο το Λουτρόπυργος, Δ.Μεγαρεων το πεδίο εκπαιδευτικών βολών των τρομοκρατών.
image

Πρόκειται για υπαίθρο χωρο στον οποίο βρίσκεται τοίχος από μπετόν, και από την Αστυνομική αυτοψία και εργαστηριακή εξέταση στον τοίχο, ταυτοποιήθηκαν δοκιμές με εκρηκτικά. Σύμφωνα με την Αστυνομία, είχε πραγματοποιηθεί εκπαιδευτική βολή προσομοίωσης για την ανατίναξης του εξωτερικού περίβολο των φυλακών Κορυδαλλού, σε εφαρμογή του σχεδίου “Γοργοπόταμος” από τα μέλη της ομάδας του Χριστόδουλου Ξηρού, και της Αγγελικής Σπυροπούλου, κατ εντολής των κατάδικων μελών της ΣπΦ με τα οποία ήταν σε επαφή, μέσα από τις Φυλακές Κορυδαλλού, μεταξύ των οποίων τα αδέλφια Τσάκαλου με τον μεγαλύτερο αδελφό, να συνδέεται με την 22άχρονη προφυλακισμένη Αγγελική Σπυροπούλου.
image

Σύμφωνα με την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, τα εργαστηριακά αποτελέσματα της ΔΕΕ, αναμένεται να πιστοποιήσουν τα ευρήματα ως προς τη σύσταση των εκρηκτικών και των βολών ως προς τον προσδιορισμό των εκρηκτικών υλων και πυρομαχικών χρησιμοποιήθηκαν ώστε να συμπεριληφθούν στη δικογραφία που έχει ήδη σχηματισθεί.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport