Θα υποστηρίξουν ότι δέχθηκαν πρόκληση από το Σταθμάρχη τα αδέλφια- Οι κάμερες στο ΜΕΤΡΟ Ομόνοια “είδαν” την επίθεση (video)

Οι δύο ανήλικοι αδελφοί, πρόκειται να οδηγηθούν εκ νέου στον Ανακριτή προκειμένου να απολογηθούν, καθώς επίσης ενώπιον του Ανακριτή, θα παραβρεθεί και ο έτερος κατηγορούμενος, ο 26χρονος Ειδικός Φρουρός

Τα δύο ανήλικα αδέλφια Δ.Η και Τ.Η φέρονται να μην αποδέχονται την κακουργηματική δίωξη σε βάρος τους, όπως αυτή τους ασκήθηκε από τον Εισαγγελέα. Ενώπιον του Ανακριτή, θα παραβρεθεί και ο έτερος κατηγορούμενος, ο 26χρονος Ν.Κ Ειδικός Φρουρός τελευταίας σειράς, υπηρετών στη ΔΙΑΣ, ο οποίος αν και αφέθηκε ελεύθερος, του ασκήθηκε ποινική δίωξη για δύο πλημμελήματα – υπόθαλψη εγκληματία και παράβαση καθήκοντος, από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα και σε βάρος του διενεργείται ένορκη διοικητική εξέταση. Σύμφωνα με το συνήγορό του, αρνείται τις κατηγορίες όπως αυτές του αποδίδονται, ωστόσο οι νόμιμες συνακροάσεις .. τον “καίνε”!

Ωστόσο ανεξάρτητα με τους απολογητικούς ισχυρισμούς για το βίαιο ξυλοδαρμό του Σταθμάρχη της ΣΤΑΣΥ στο βιντεοληπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας του ΜΕΤΡΟ Ομόνοια, διακρίνονται οι δύο ανήλικοι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση, κατά την έξοδό τους από το συρμό του ΜΕΤΡΟ στο σταθμό Ομόνοια (13/01) ενώ από άλλη πόρτα του συρμού έχει εξέλθει νωρίτερα και προηγείται σε βηματισμό ο 53άχρονος Σταθμάρχης.

Κατά την αποβίβασή τους, διακρίνεται ο 53χρονος Σταθμάρχης  να εξέρχεται σε φυσική κίνηση προς την έξοδο της αποβάθρας χωρίς να προκύπτει εμπλοκή ή οποιαδήποτε αντιπαράθεση μετά την παρατήρηση στο συρμό προς τα δύο αδέλφια. Ακολουθεί ο 17χρονος και ο 15άχρονος αδελφός του, ενώ ο μεγαλύτερος απευθύνεται στον υπάλληλο της ΣΤΑΣΥ, καθώς τον κοιτάζει και στο βιντεοληπτικό υλικό διακρίνεται να του φωνάζει με προκλήσεις και απειλές.

Ο Σταθμάρχης αιφνιδιάζεται και στρέφει το κεφάλι του, χωρίς ωστόσο να ανταποκρίνεται στις λεκτικές προκλήσεις, χωρίς να δείχνει πρόθεση αντιπαράθεσης με τα ανήλικα αδέλφια. Στην εξέλιξη του επεισοδίου ο 17χρονος απορρίπτει απροειδοποίητα, με ορμή κουτάκι αναψυκτικό το οποίο κρατάει χωρίς να πλήξει τον 53χρονο Σταθμάρχη, με πρόθεση ωστόσο να τον χτυπήσει.

Στη συνέχεια του μονομερούς επεισοδίου, καθώς ο 53χρονος Σταθμάρχης διατηρεί την ψυχραιμία του, ο 17χρονος τον πλησιάζει με ένταση, εξαπολύοντας ύβρεις σε βάρος του υπαλλήλου της ΣΤΑΣΥ και απειλές ενώ χειρονομεί και τον προκαλεί.

Ο 17άχρονος έχει προσεγγίσει σε απόσταση έκτασης χειρός τον 53χρονο Σταθμάρχη, ενώ ο 15χρονος αδελφός του, τον ακολουθεί. Ο 17χρονος χτυπάει με ορμή μπουνιά στο πρόσωπο του Σταθμάρχη και στη συνέχεια τον κλωτσά με βία. Πεσμένος στο δάπεδο του σταθμού, μέσα στις αποβάθρες του ΜΕΤΡΟ Ομόνοια, ο 53χρονος Σταθμάρχης συνεχίζει να δέχεται βίαια χτυπήματα και από τους δυο αδελφούς συνοδευόμενα από ύβρεις.
Ο 15χρονος με φόρα και ορμή σε συνδρομή του 17χρονου αδελφού του, καταφέρει με ένταση κλωτσιά στο Σταθμάρχη ενώ εκείνος παραμένει πεσμένος στο δάπεδο χωρίς ενδείξεις αντίδρασης καθώς αδυνατεί να αμυνθεί είτε να προβεί σε οποιαδήποτε κίνηση ανταπόδοσης στη βία που του ασκείται από τα δύο αδέλφια, ενώ ο 17χρονος συνεχίζει το βίαιο ξέσπασμα σε βάρος του υπαλλήλου της ΣΤΑΣΥ.

Τα δύο αδέλφια, αποχωρούν με βηματισμό ενώ έχουν εγκαταλείψει τραυματία τον 53χρονο για τον οποίο ο ιατροδικαστής Νίκος Καλογριας, ο οποίος εξέτασε το Σταθμάρχη της ΣΤΑΣΥ, επεσήμανε ότι από τα πλήγματα κατά τον ξυλοδαρμό που δέχθηκε 53χρονος Σταθμάρχης,  θα μπορούσε να έχει υποστεί ανήκεστο βλάβη και να παραμείνει ανάπηρος, καθώς φέρει κατάγματα σε τρεις σπονδύλους της οσφυική μοίρα και κατάγματα στην κάτω γνάθο. «Δεν χρειάζεται να είναι κανείς γιατρός ή ιατροδικαστής για να καταλάβει ότι κατάγματα στην σπονδυλική στήλη μπορεί να επιφέρουν αναπηρία ή ότι με το κάταγμα στη γνάθο μπορεί να έχεις εγκεφαλικές βλάβες», τόνισε εμφατικά ο ιατροδικαστής, ενώ σημείωσε ότι, «είναι σε εξέλιξη η αντιμετώπιση των τραυμάτων, ενώ αναμένεται να γίνει και ένα χειρουργείο για τα τραύματα στην κάτω γνάθο».

Η νομική μεταχείριση των δύο εφήβων αδελφών Δ.Η και Τ.Η παραθέτοντας τη “δική τους αλήθεια” για το βίαιο ξυλοδαρμό του 53χρονου Σταθμάρχη στο ΜΕΤΡΟ Ομόνοια πρόκειται να αποφασιστεί μετά την ολοκλήρωση της απολογίας τους, ενώπιον του Ανακριτή (19/01) . Σε απολογία ενώπιον του Ανακριτή θα παραβρεθεί και ο 26χρονος Ν.Κ Ειδικός Φρουρός της ΔΙΑΣ Δυτικής Αττικής ο οποίος επιχείρησε να συγκαλύψει τις πράξεις βίας των δύο αδελφών και αν και γνώριζε απέκρυψε από την Υπηρεσία του την αποκάλυψη των δραστών.