Λέσβος: Ναυάγιο με λαθρομετανάστες σε βραχώδη δύσβατη έκταση- Εντοπίσθηκαν 24, κι ένας νεκρός

Σε εξέλιξη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης λαθρομεταναστών από δύσβατη ακτή της Λέσβου, ενώ πληροφορίες αναφέρουν έναν νεκρό και τρεις αγνοούμενους μεταξύ των λαθρομεταναστών προερχόμενοι από Τουρκία

Οι τρεις αγνοούμενοι εντοπίσθηκαν ζωντανοί σε παραλία της Τάρτης, σε περιοχή νότια της Λέσβου και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι στο Μυτιλήνης. Σε επιχείρηση απεγκλωβισμού 24 λαθρομεταναστών σε βραχώδη δύσβατη περιοχή νότια – νοτιοανατολικά της Λέσβου, βρίσκονται σε  εξέλιξη (19/01) . Στη περιοχή πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι 4-5 Br.

Στην περιοχή όπου εντοπίσθηκαν οι λαθρομετανάστες, ανασύρθηκε το πτώμα άντρα ο οποίος εκτιμάται ότι κατέληξε από υποθερμία, ενώ έχουν δηλωθεί από τους διασωθέντες, ως αγνοούμενοι άλλοι τρεις λαθρομετανάστες οι οποίοι φέρονται να πήδηξαν στη θάλασσα ενώ προσέγγιζαν στην ακτή προερχόμενοι από τα Τουρκικά παράλια. Σύμφωνα με πληροφορίες, η λέμβος στην οποία επέβαιναν οι λαθρομετανάστες, δεν έχει εντοπιστεί.

Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη από το σκάφος Ανοικτής Θαλάσσης του ΕΛ.ΑΚΤ-ΛΣ, ενώ στις έρευνες συνδράμει πλωτό σκάφος και ελικόπτερο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής καθώς και δυο ιδιωτικά ταχύπλοα.