ΜΕΤΡΟ Ομόνοιας: Δυο νεαροί ξυλοκόπησαν βίαια στο σταθμάρχη, αρνούμενοι να ακολουθήσουν το υγειονομικό πρωτόκολλο

Επίθεση από δύο νεαρούς, αρνητές της μάσκας με ανάρμοστη αντικοινωνική συμπεριφορά, δέχθηκε μέσα στην πλατφόρμα του ΜΕΤΡΟ στο Σταθμό Ομόνοια, υπάλληλος της ΣΤΑΣΥ

Το μεσημέρι της Τετάρτης (13/01), στο δρομολόγιο από την Ανθούπολη προς την Ομόνοια, ο υπεύθυνος σταθμού της ΣΤΑΣΥ, ζήτησε από δύο νεαρούς να φορέσουν τις μάσκες τους και παρατήρησε έναν εξ αυτών να κατεβάσει τα πόδια του από το κάθισμα. Με τους δύο νεαρούς να επιτίθενται φραστικά στον υπεύθυνο σταθμού της ΣΤΑΣΥ. Στη συνέχεια ενώ ο εργαζόμενος αποβιβάστηκε στο Σταθμό της Ομόνοιας, τον ακολούθησαν και στην αποβάθρα του σταθμού τον γρονθοκόπησαν με βιαιότητα, ενώ τον χτύπησαν με κλωτσιές σε σημεία του σώματός του και διέφυγαν μέσα στον κόσμο.  Με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ ο υπεύθυνος σταθμού της ΣΤΑΣΥ, μεταφέρθηκε σε Νοσοκομείο. Έρευνα για τη βίαιη επίθεση και τον προσδιορισμό των δραστών διενεργεί η Ελληνική Αστυνομία.

Η Διοίκηση της ΣΤΑΣΥ ΑΕ καταδικάζει απερίφραστα και με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την απρόκλητη επίθεση που δέχθηκε ο εργαζόμενος- υπεύθυνος σταθμού . Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ, θα συμβάλλει με κάθε μέσο και κάθε τρόπο στην έρευνα, ώστε να προσδιορισθούν οι δράστες και να τους καταλογιστούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις. Στην ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ σημειώνεται χαρακτηριστικά ότι, «προτίθεται να συνδράμει στη λήψη όλων των απαιτούμενων μέτρων για την αποτροπή στο μέλλον ανάλογων βίαιων περιστατικών κατά εργαζομένων της, και προτίθεται να αναλάβει πρωτοβουλίες ώστε να εμπεδωθεί σε όλους τους πολίτες το αίσθημα σεβασμού που απαιτείται να έχουν κατά τη διάρκεια της χρήσης των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και κυρίως απέναντι στους εργαζόμενους πρώτης γραμμής σε αυτά».