Δηλώνουν “θολωμένοι” τα ανήλικα αδέλφια δράστες στον ξυλοδαρμό του Σταθμάρχη στο ΜΕΤΡΟ Ομόνοια

Ενώπιον του Εισαγγελέα Ανηλίκων παραπέμφθηκαν οι δύο ανήλικα αδέλφια μεταξύ τους, συλληφθέντες για την ακραίας βίας επίθεση σε βάρος του Σταθμάρχη στο ΜΕΤΡΟ Ομόνοια καθώς και Ειδικός Φρουρός της ΔΙΑΣ με την κατηγορία της υπόθαλψης

Από το βράδυ της Παρασκευής (15/01) οι δύο ανήλικοι 15ετων και 17χρόνων, συνελήφθησαν και κρατούνται μετά την ταυτοποίησή τους ως δράστες για την άγρια επίθεση στον 53χρονο Σταθμάρχη στο ΜΕΤΡΟ της Ομόνοιας. Είχε προηγηθεί η αναγνώρισή τους από το Σταθμάρχη, θύμα της επίθεσης και σε αστυνομική έρευνα στο σπίτι τους, τα δυο αδέλφια συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας.

Πρόκειται για δύο από τα τέσσερα παιδιά μονογονεϊκής οικογένειας με  τα αδέλφια τους ηλικίας 3χρόνων και 20 ετών, κάτοχοι ελληνικού ΔΑΤ με διαμονή στη Νέα Ζωή Περιστερίου, με τη μητέρα τους εργαζόμενη στο Δήμο της Αθήνας. Αν και ανήλικοι έχουν συμμετοχή σε βίαιους καβγάδες και συμπλοκές, ωστόσο σε βάρος τους δεν είχε στοιχειοθετηθεί, μέχρι τη σύλληψή τους,  ποινική κατηγορία.

Για την υπόθεση συνελήφθη επίσης και Ειδικός Φρουρός της ομάδας ΔΙΑΣ, ο οποίος, αν και γνώριζε τους δράστες της βίαιης επίθεσης απέκρυψε τις πληροφορίες και απέφυγε να ενημερώσει τις Αρχές. Πρόκειται για τον σύντροφο της μητέρας των δύο δραστών της βίαιης επίθεσης ο οποίος προσφέρθηκε να τους βοηθήσει ώστε να μην εντοπιστούν.

Στο πλαίσιο της προανακριτικής έρευνας οι Αστυνομικοί της Ασφάλειας στο σταθμό ΜΕΤΡΟ της Ομονοίας, είχαν στη διάθεσή τους βιντεοληπτικό υλικό από επιβάτη και κάμερες ασφαλείας αναζητώντας τους δύο δράστες της ακραία βίαιης επίθεσης οι οποίοι και εντοπίσθηκαν να εισέρχονται στο σταθμό «Άγιος Αντώνιος» στο Περιστέρι. Στη συνέχεια επιβιβάστηκαν στον συρμό με προς Ομόνοια  μαζί με τον 53χρονο Σταθμάρχη. Με αφορμή την παρατήρηση του υπαλλήλου της ΣΤΑΣΥ για την τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου και σεβασμό των υπόλοιπων συνεπιβατών τους, δέχθηκε βίαιη ξυλοδαρμό από τους δυο αδελφούς. Οι δύο ανήλικοι, μετά την επίθεση είδαν αργά το βράδυ της περασμένης Τετάρτης (13/01), την έκταση που είχε λάβει η επίθεση επέστρεψαν στο σπίτι τους στη Νέα Ζωή Περιστερίου, με τη συνδρομή της μητέρας τους, και συνελήφθησαν το βράδυ της Παρασκευής (15/01) κατά την επιστροφή τους στην οικία τους.

Σε βάρος των ανήλικων συλληφθέντων σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία και κατηγορούνται για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη σε βάρος του σταθμάρχη στο ΜΕΤΡΟτης Ομόνοιας.