Περιστέρι: Συνελήφθησαν οι δύο ανήλικοι δράστες για τον ξυλοδαρμό του Σταθμάρχη στο ΜΕΤΡΟ- Για υπόθαλψη συνελήφθη και Ειδικός Φρουρός

Συνελήφθησαν στο Περιστέρι οι δύο δράστες της ακραία βίαιης επίθεσης στο Σταθμάρχη του ΜΕΤΡΟ στην Ομόνοια

Δύο ανήλικοι, αδέλφια μεταξύ τους ηλικίας 15 και 17 ετών, μαθητές του ΕΠΑΛ Περιστερίου οδηγήθηκαν στην Υ/Δ Ασφαλειας. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές πρόκειται για Ελληνικης καταγωγής πολίτες.  Σε βάρος των δύο νεαρών είχε σχηματισθεί δικογραφίας και κρατούνται.

Αστυνομικές πηγές του NantiaReport.gr ωστόσο αναφέρουν επιπλέον  και τη σύλληψη Ειδικού Φρουρού της τελευταίας σειράς υπηρετών στη ΔΙΑΣ, για εμπλοκή του στην υπόθεση, ως προς την υπόθαλψη των δύο ανηλίκων και παράβαση καθήκοντος καθώς αν και γνώριζε την εμπλοκή τους στην υπόθεση δεν ενημέρωσε τις αρμόδιες Υπηρεσίες. Κατα την εξέτασή του, φέρεται να υποστήριξε ότι γνωριζε τους δυο δράστες από οικογενειακή επαφή και ενημερώθηκε όταν επικοινώνησε μαζί του η μητέρα τους, προκειμένου να ζητήσει τη συνδρομή του.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης ο 53χρονος Σταθμάρχης αναγνώρισε τους δράστες της σε βάρος του βίαιης επίθεσης στους δυο ανήλικους αδελφούς.

Οι κάμερες στο σταθμό ΜΕΤΡΟ της Ομόνοιας είχαν καταγράψει τους δράστες της επίθεσης και η Αστυνομία προχώρησε στην ταυτοποίηση και τη σύλληψή τους.

Όπως προέκυψε κατά την προανακριτική έρευνα τα δύο ανήλικα αδέλφια αμέσως μετά τη βίαιη επίθεση στο Σταθμάρχη μπήκαν σε άλλο συρμό και κατέβηκαν στο Μοναστηράκι. Επικοινώνησαν τηλεφωνικά με τη μητέρα τους η οποία τα παρέλαβε με το όχημά της και εκείνη ενημέρωσε το σύντροφό της Ειδικό Φρουρό ο οποίος υπηρετεί στη ΔΙΑΣ. Ο ένστολος τους προέτρεψε να αποκρύψουν τα ίχνη τους, να κρυφτούν και σε περίπτωση σύλληψής τους να ισχυριστούν οτι ο Σταθμάρχης τους προκάλεσε και βρέθηκαν σε αυτοάμυνα.

Αρχικά κατά την έρευνα των Αστυνομικών προέκυψαν τα κινητά τους τηλέφωνα τα οποία είναι καταχωρημένα στα στοιχεία της μητέρας τους, με καταγωγή από Αλγερία και εκτιμήθηκε για τούς δράστες ότι πρόκειται για “ασυνόδευτα ανήλικα” αδέλφια από την Αλγερία. Ωστόσο στο πλαίσιο της προανακριτικής έρευνας και μετά τη σύλληψή τους διακριβώθηκε ότι οι δύο ανήλικοι δράστες φέρουν ελληνικά ΔΑΤ με καταγωγή από πατέρα το Καζακστάν.

Οι τρεις συλληφθέντες, τα δύο ανήλικα αδέλφια καθώς και ο Ειδικός Φρουρός της ΔΙΑΣ, παραπέμφθηκαν στον Εισαγγελέα.