Στη ΓΑΔΑ ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη- Σε εξέλιξη οι αναζητήσεις για τον φυγόποινο Χρήστο Παππά

Συναντήσεις με την ηγεσίας της ΓΑΔΑ για τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

Στη Λ.Αλεξάνδρας η φρουρά του ΑΜΑ υποδέχθηκε πρωί της Δευτέρας (26/10-11.00) τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.  Ο αρμόδιος Υπουργός συνηθίζει της επισκέψεις στη ΓΑΔΑ και τις συναντήσεις με τους Ανώτερους και Ανώτατους Αξιωματικούς του Αστυνομικού Μεγάρου καθώς και τους επικεφαλής νευραλγικών υπηρεσιών. Ωστόσο στην παρούσα συγκυρία, επικρατεί κλίμα έντονης δυσαρέσκειας από πλευράς του αρμόδιου Υπουργού καθώς  έχει βρεθεί υπόλογος να απαντάει για την φυγόποινη απόφαση του Χρήστου Παππά , μετά την ανακοίνωση της απόφασης εγκλεισμού για το “διευθυντήριο” , για τους επιχειρησιακούς σχεδιασμούς των επικεφαλής της ΕΛΑΣ.

Πληροφορίες του NantiaReport.gr αναφέρουν ότι η Μιχάλης Χρυσοχοΐδης φέρεται να είναι έντονα δυσαρεστημένος με τους χειρισμούς της ΔΑΑ και τις αποτυχίες τις πιστώνεται η Διοίκηση, καθώς είχε την απόλυτη ευθύνη για τον εντοπισμό και τις συλλήψεις μετά την 7η Οκτωβρίου, οπότε και οι δημόσιες τοποθετήσεις από την ΕΛΑΣ, ανέφεραν ότι “γνωρίζουν με προσδιορισμό γεωεντοπισμού το στίγμα της παρουσίας όλων των υπόδικων”, στην υπόθεση που ήταν σε εξέλιξη στο Εφετείο για τις καταδικαστικές αποφάσεις.

Φημολογία θέλει τη “μεταφορά” της επιβλέπουσας Υπηρεσίας στις έρευνες για τον εντοπισμό του Χρήστου Παππά στην Αντιτρομοκρατική, με την οποία ο αρμόδιος Υπουργός ως πολιτική ηγεσία, έχει “αναδρομική σύνδεση”. Με το απόσπασμα της καταδικαστικής απόφασης σε βάρος του φυγόποινου Χρήστου Παππά να έχει μετατραπεί σε ένταλμα σύλληψης, και μετατροπή του σε Διεθνές, οι ελληνικές Αρχές έχουν ενημερώσει INTERPOL και EUROPOL για την ενεργοποίηση των διακρατικών συνδέσμων ώστε στο ενδεχόμενο εντοπισμού τους εκτός Ελληνικής Επικράτειας, να συλληφθεί και να εκδοθεί, οι έρευνες στο εσωτερικό συνεχίζονται χωρίς -μέχρι ώρας – αποτέλεσμα.

Ως πολιτική ηγεσία του ένστολου Σώματος της ΕΛΑΣ , ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, έχει αποδείξει ότι βρίσκεται έμπρακτα υποστηρικτικός στο ένστολο προσωπικό, ωστόσο είναι αμείλικτος και αυστηρός σε συμπεριφορές και αποφάσεις που έχουν ως συνέπεια, επικρίσεις σε βάρος της ΕΛΑΣ και της επιχειρησιακής διαχείρισης που εφαρμόζεται .

Η παρουσία του αρμόδιου Υπουργού σε αυτή τη χρονική στιγμή στο Μέγαρο της Λ.Αλεξάνδρας, ωστόσο, έχει ιδιαίτερη σημειολογία .