Βουλή: Χρυσοχοΐδης σε επίκαιρη ερώτηση, “Όταν θα τον συλλάβουμε θα είστε τόσο χαρούμενοι;”

Απάντησε στη δευτερολογία του στη Βουλή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

«Στοχοποιείτε την Αστυνομία και τον Χρυσοχοΐδη. Ο τρόμος και η πάταξη είστε εσείς. Λάμπετε για τη γκάφα, το φιάσκο, όταν τον συλλάβουμε γιατί θα τον συλλάβουμε, θα είστε τόσο χαρούμενοι;» μεταξύ άλλων ανέφερε στη δευτερολογία του στη Βουλή (24/10), για τις επικρίσεις που δέχεται σχετικά με την διαφυγή του καταδικασμένου Χρήστου Παππά, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.
«Δώσατε χαιρέκακα τα ρέστα σας για τον Παππά» τόνισε απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση, «θεωρήσατε ότι ο Χρυσοχοΐδης και η Αστυνομία δεν τα κατάφεραν. Θέλατε να τους παρακολουθούμε. Ο Λαγός έχει ασυλία. Ειρωνευτήκατε ότι τα σπίτια ήταν σε επιτήρηση. Επιτέλους τι θέλετε; Να επιτρέψουμε το λιντσάρισμα για να ικανοποιηθεί το κοινό αίσθημα; Η Αριστερά που στέναξε σε κελιά και εξορίες!» επεσήμανε χαρακτηριστικά υπουργός Προστασίας του Πολίτη.
Ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι την ευθύνη για την χαλάρωση των περιοριστών όρων του Χρήστου Παππά, από τον Σεπτέμβριο του 2015, είχε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, «Να διευκρινίσω το εξής. Για ενημέρωση αίθουσας και λαού. Υποχρέωση της αστυνομίας για τον Παππά ήταν να δίνει το «παρών» στο Α/Τ Παπάγου κάθε πρώτη του μηνός. Τελευταίο «παρών» 1 Οκτωβρίου. Το λέω για τους ευαίσθητους. Τον Σεπτέμβριο του 2015, επί ΣΥΡΙΖΑ, ο εισαγγελέας Εφετών άλλαξε τους περιοριστικούς όρους. Αν υπήρχε ο περιοριστικός όρος να κοιμάται σπίτι του, η Αστυνομία έπρεπε να πηγαίνει κάθε βράδυ σπίτι του. Υπήρχε υπουργός Δικαιοσύνης να πάνε στον εισαγγελέα και να ζητήσουν αυστηρούς όρους και σήμερα έρχεστε και ζητάτε τα ρέστα. Είστε σε αδιέξοδα, δημοσκοπικά, εσωκομματικά. Επιστρατεύεται εθνικισμό, λαϊκισμό και κοινωνικό συντηρητισμό».