Έφεση κατά της απόφασης κατέθεσε ο συνήγορος του φυγόποινου Χρήστου Παππά- Στον Άρειο Πάγο προσέφυγε ο Γιάννης Λαγός

Σε ένδικα μέσα προσέφυγαν οι συνήγοροι των καταδικασθέντων, του φυγόποινου Χρήστου Παππά και του Ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγού

Συνεχίζονται από την ΕΛΑΣ με τη συνδρομή της EUROPOL και της INTERPOL, οι έρευνες αναζήτησης για το φυγόποινο Χρήστο Παππά, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε 13χρόνια κάθειρξη ως “διευθυντήριο” με απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, χωρίς να έχει εντοπισθεί η παρουσία του . Ο συνήγορός του Περικλής Σταυριανάκης, δήλωσε ότι, «Ασκήθηκε έφεση κατά της καταδικαστικής απόφασης κι έτσι μαζί με άλλες εφέσεις ανοίγει ο δρόμος για το εφετείο. Εξακολουθώ να αγνοώ που είναι ο εντολέας μου». Ενώ ερωτηθείς αν προτίθεται ο εντολέας του να παραδοθεί σύντομα , απάντησε ότι, «Όλες οι αποφάσεις μπορούν να αναθεωρηθούν αλλά έως τώρα δεν έχω γνώση για αλλαγή προθέσεων», δήλωση η οποία ερμηνεύεται ως πρόθεσή του, να μην εμφανιστεί πριν την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

Από την πλευρά του ο Ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός, επίσης καταδικασμένος ως “διευθυντήριο” , δια του συνηγόρου του Κώστα Πλεύρη προσέφυγε, στον Άρειο Πάγο και όπως σημειώνει σε ανακοίνωση την οποία εξέδωσε, «κατέθεσε αναφορά αξιοποίνων πράξεων για την αδιαμφισβήτητη παραβίαση του τεκμηρίου αθωότητάς μας. Η κίνηση αυτή του κυρίου Πλεύρη δημιουργεί εκκρεμοδικία και σε σύντομο χρονικό διάστημα οι εισαγγελικές αρχές είναι αναγκασμένες να με καλέσουν ως μάρτυρα κατηγορίας αυτή τη φορά, εναντίον αυτών που παραβίασαν βασικές αρχές δικαίου και καταδίκασαν αθώους πολίτες για τα ιδεολογικά τους πιστεύω, δηλαδή για την αγάπη μας σε Θεό και Ελλάδα. Όπως είναι λογικό, όλα αυτά θα χρησιμοποιηθούν τόσο στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, όσο και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Η σκευωρία θα γκρεμιστεί και η αλήθεια θα λάμψει! Σας το υπόσχομαι!» καταλήγει η ανακοίνωση του Γιάννη Λαγού.

.