“Άμεση απεμπλοκή των Στρατιωτικών από άοπλες υπηρεσίες σε Κέντρα μεταναστών και επιστροφή στα στρατιωτικά τους καθήκοντα”

Επιστολή της Ένωσης Στρατιωτικών Ηπείρου (ΕΣ.ΠΕ.ΗΠ) προς την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΜΕΝΣ)

Σε μία περίοδο που οι Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται σε επιφυλακή, λόγω των συνεχιζόμενων τουρκικών προκλήσεων και σε καιρό πανδημία, Στρατιωτικοί της Ηπείρου, διατίθενται να εκτελούν 60 υπηρεσίας το μήνα σε Δομές και Κέντρα λαθρομεταναστών.  Με επιστολή προς την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΜΕΝΣ) και την 8η Ταξιαρχία καθώς επίσης κοινοποίηση προς τους Ηπειρώτες Βουλευτές, η Ένωση Στρατιωτικών Ηπείρου, ζητά την άμεση απεμπλοκή του στρατιωτικού προσωπικού και επαναφορά τους στα στρατιωτικά τους καθήκοντα .

Όπως επισημαίνεται από την ΕΣ.ΠΕ.ΗΠ, «δυστυχώς συνεχίζεται έως και σήμερα η εκτέλεση υπηρεσιών από τους Στρατιωτικούς παρότι έχει περάσει μεγάλο διάστημα και δεν υπάρχει πλέον το ζήτημα της άμεσης επέμβασης των ΕΔ λόγω της κατάστασης στο μεταναστευτικό-προσφυγικό όπως τέσσερα (4) έτη πριν.
Οι υπηρεσίες αυτές γίνονται στις δομές κέντρων φιλοξενίας μεταναστών- προσφύγων στην Ήπειρο στα οποία εκτελεί υπηρεσίες προσωπικό μόνο των Ενόπλων Δυνάμεων λόγω του ότι η Ελληνική Αστυνομία έχει εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα απεμπλέξει το προσωπικό της που εκτελούσε υπηρεσίες.
Η Ένωση Στρατιωτικών Ηπείρου ζητά για ακόμη μια φορά την ΑΜΕΣΗ απεμπλοκή όλων των συναδέλφων Στρατιωτικών οι οποίοι συνεχίζουν εδώ και πάνω από τέσσερα χρόνια να εκτελούν άοπλες υπηρεσίες σε κέντρα μεταναστών και την επιστροφή στα στρατιωτικά τους καθήκοντα σε μια χρονική περίοδο που οι εξωτερικές απειλές έχουν αυξηθεί κατακόρυφα και η Πατρίδα τους χρειάζεται περισσότερο από ποτέ, στερώντας πολύτιμο Στρατιωτικό προσωπικό σε υπηρεσίες (60 συνολικά μηνιαίως) που δεν είναι στην αποστολή μας εν μέσω επιφυλακής .
Να τονίσουμε εδώ και το θέμα της προστασίας των συναδέλφων από την πανδημία διότι έχουν παρατηρηθεί σύμφωνα με δημοσιεύματα αυξημένα κρούσματα σε κέντρα της περιοχής μας.
Η πρότασή μας αυτή είναι εφικτή και την θέτουμε υπόψη στην Στρατιωτική Ηγεσία. H Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΜΕΝΣ) παρακαλείται για την ενημέρωσή της και για τις κατά την κρίση της ενέργειες», καταλήγει η ανακοίνωση.