Στη ΓΑΔΑ ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης ενόψει των Μέτρων Τάξης για τα “καλέσματα” σε πορείες την 6η Δεκέμβρη

Επίσκεψη του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, ενόψει των Μέτρων Τάξης για πορείες την 6η Δεκέμβρη, παρά τις απαγορεύσεις των συναθροίσεων και των μαζικών εκδηλώσεων

Στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής μετέβη (04/12-11.00) σύμφωνα με πληροφορίες του NantiaReport.gr, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, καθώς το Σαββατοκύριακο που ακολουθεί θα είναι επιφορτισμένο με την “ανυπακοή” οργανωμένων παρατάξεων και ομάδων του αντιεξουσιαστικού χώρου, που έχουν ήδη απευθύνει δύο “καλέσματα” για πορείες την Κυριακή (06/12), με αφορμή τα γεγονότα του 2008, με το θανάσιμο τραυματισμό του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, με καθ’ ομολογίαν δράστη τον καταδικασμένο Επαμεινώντα Κορκονέα.

Πληροφορίες του NantiaReport.gr αναφέρουν ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο ανοχής από την πολιτική ηγεσία, μετά όσα προηγήθηκαν την 17η Νοεμβρίου με την ανοχή της Αστυνομίας, και παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα όσα ειπωθούν μεταξύ τους παρουσία των υψηλόβαθμων Αξιωματικών της ΓΑΔΑ. Άλλωστε το μήνυμα του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, είχε καταστεί σαφές από την προηγούμενη συνάντησή του.

Ισχυρές δυνάμεις της ΕΛΑΣ βρίσκονται ήδη σε διάθεση Μέτρων Τάξης στα Εξάρχεια και στο κέντρο της Αθήνας, ενώ υπό επιτήρηση βρίσκονται τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα και οι Σχολές μεταξύ των οποίων το ΕΜΠ, η Νομική, και η ΑΣΟΕΕ, προς αποφυγή καταδρομικών ενεργειών και καταλήψεων, όπως στο Πολυτεχνείο .

Την ίδια ώρα δύο καλέσματα για την Κυριακή (06/12) έχουν απευθύνει η ΣΥΡΙΖΑϊκή διανόηση, και ομάδες του αντιεξουσιαστικού χώρου, και “αντι”- “αλληλέγγυοι” για πορεία στο κέντρο της Αθήνα και τελικό προορισμό την οδό Τζαβέλα στα Εξάρχεια. Στο ψήφισμα το οποίο υπογράφουν σημειώνουν εμφατικά, «Το Εφετείο Λαμίας με πολλούς ακροβατισμούς και μηχανεύματα αθώωσε τον ένα κατηγορούμενο και αποφυλάκισε τον δολοφόνο, ο οποίος βρέθηκε αμέσως στη φιλόξενη αγκαλιά της εκκλησίας…». Στο κείμενο ωστόσο αποκρίπτεται το γεγονός οτι στο πρωτόδικο δικαστήριο της Άμφισσας (2011) ο καθ’ ομολογίαν δράστης, Επαμεινώνδας Κορκωνέας, είχε καταδικαστεί σε ισόβια, τα οποία “έσπασε” με τις διατάξεις του νέου Ποινικού Κώδικα (ΣΥΡΙΖΑ) σύμφωνα με τις οποίες εκδόθηκε η απόφαση από το Εφετείο της Λαμία, και αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό πρότερου σύννομου βίου στον κατηγορούμενο  .

Να σημειωθεί ότι σε δήλωσή του, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη,  Μιχάλης Χρυσοχοϊδης με δήλωσή του (17/11), προαναγγείλει την απαγόρευση για συγκεντρώσεις και την 6η Δεκεμβρίου, και ήταν απόλυτος, «Είναι προφανές εν μέσω πανδημίας ότι δεν μπορούν να γίνονται συγκεντρώσεις».