Χρυσοχοΐδης: «Είναι προφανές εν μέσω πανδημίας ότι δεν μπορούν να γίνονται συγκεντρώσεις»- Χωρίς πορεία και η 6η Δεκέμβρη (video)

Προσχεδιασμένη η κινητοποίηση του ΚΚΕ και έρευνα για τις καταγγελίες για κατάχρηση βίας από τους Αστυνομικούς, ενώ διεμήνυσε ότι πορεία κατά την 6η Δεκέμβρη δεν θα πραγματοποιηθεί εν μέσω πανδημίας, μεταξύ όσων αναφέρθηκε σε τηλεοπτική του Συνέντευξη ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ, τοποθετήθηκε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, και αναφέρθηκε εκτενώς σε όσα προηγήθηκαν, και στα επεισόδια που σημειώθηκαν στην Πανεπιστημίου νωρίς το απόγευμα (17/11).

«Τιμώ το ΚΚΕ αλλά νιώθω απογοήτευση, ενώ έχουμε 95% ΜΕΘ καλυμμένες, μια πολιτική παράταξη πραγματοποιεί συγκέντρωση στο κέντρο της πόλης με 1.500 άτομα. Δέκα φορές με δική μου εντολή ο αξιωματικός που διαμεσολαβούσε ζητούσε από την ηγεσία της συγκέντρωσης να αποχωρήσουν, δεν συνέβη ποτέ και δεν θα συνέβαινε ποτέ», τόνισε χαρακτηριστικά, εξηγώντας γιατί η ΕΛ.ΑΣ αποφάσισε να επέμβει για να διαλύσει τη συγκέντρωση, ενώ επεσήμανε με νόημα, «Δεν υπήρχε άλλη επιλογή από το να διατάξουμε τη διάλυση αυτής της συγκέντρωσης. Φανταστείτε 1.500 άτομα να περπατάνε στην πόλη εν μέσω πανδημίας»

Όπως επεσήμανε, το πρωί (17/11) πραγματοποιήθηκαν πολιτικές εκδηλώσεις μνήμης από τα κόμματα και ήταν σε συνεννόηση, χωρίς  αστυνομική επέμβαση ή επιβολή προστίμων, «Ήταν μια πολιτική εκδήλωση στα όρια της ανοχής», ανέφερε χαρακτηριστικά για τις εκδηλώσεις μνήμης του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και του ΜεΡΑ25 .

«Ανέλαβα την ευθύνη και διοργανώθηκαν οι εκδηλώσεις με όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας, δεν ήταν αναγκαίο να βάλουμε πρόστιμο γιατί ήταν πολιτικές εκδηλώσεις, με δική μου ευθύνη έγιναν όλα αυτά. Τα κόμματα μπορούσαν να εκφράσουν τη θέση τους. Ανεχτήκαμε τις πολιτικές εκδηλώσεις γιατί σήμερα ήταν μια σημαντική μέρα», και σημείωσε ότι «δεν ήταν μέρα για να βάζουμε πρόστιμα», καθώς υπογράμμισε ότι η απαγόρευση αφορούσε στις πορείες.

Ερωτηθείς για το πώς συγκεντρώθηκαν στην Πανεπιστημίου οι 1.500 διαδηλωτές του ΚΚΕ, ο αρμόδιος Υπουργός ανέφερε ότι η ζωή στην πόλη, κατ’ επιλογή της κυβέρνησης, δεν είχε σταματήσει, «λειτουργούσαν οι συγκοινωνίες, ήταν μια συνηθισμένη μέρα», καθώς σημείωσε, ότι «ήταν προγραμματισμένο να μαζευτούν, η πόλη λειτουργούσε κανονικά».

Αναφορικά με τις καταγγελίες του ΚΚΕ για κατάχρηση βιας από τους Αστυνομικούς, σχολίασε ότι θα γίνει έρευνα, ενώ κληθείς να σχολιάσει εάν θα επιβληθούν πρόστιμα, τόνισε: «Σε όλους όσοι προσήχθησαν ή συνελήφθησαν θα επιβληθούν covid πρόστιμα».

Ενώ ενόψει την 6ης Δεκέμβρη, ημέρα κατά την οποία πραγματοποιείται πορεία από μέλη της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και ομάδων του αντιεξουσιαστικού χώρου για το θανάσιμο τραυματισμό του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου το 2008, ο Μιχάλης Χρησοχοΐδης ήταν απόλυτος. «Είναι προφανές εν μέσω πανδημίας ότι δεν μπορούν να γίνονται συγκεντρώσεις».