ΕΜΠ: Παραμένουν εντός Πρυτανείας του Πολυτεχνείου οι αντιεξουσιαστές

Με τα μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας να ισχύουν για όλους, και εκτός από τους αντιεξουσιαστές, οι οποίοι έχουν εισβάλλει και παραμένουν εντός Πρυτανείας του Μετσόβιου Πολυτεχνείου

Παραμένει εντός του Πολυτεχνείου η οργανωμένη ομάδα περίπου 40 ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου που εισέβαλλαν (12/11-19.00) από την πλευρά της Στουρνάρη, στην Πρυτανεία του ΕΜΠ και προχώρησαν σε κατάληψη. Με συνθήματα του αντιεξουσιαστικού χώρου και προκλήσεις προς τις Αστυνομικές δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί στην περίμετρο του Ιδρύματος, απευθύνουν “κάλεσμα” σε “ανυπακοή στις απαγορεύσεις των τριήμερων εκδηλώσεων και την πορεία, για τα γεγονότα του Πολυτεχνείου .

Σε κείμενο το οποίο δημοσίευσαν στον διαδυκτικό ιστότοπο διακίνησης ιδεών του αντιεξουσιαστικού χώρου, οι καταληψίες, αναφέρουν, «Ο λόγος που μπήκαμε σήμερα ήταν γιατί γνωρίζαμε πως από αύριο η σχολή θα έμπαινε σε lockout και ότι η πραγματοποίηση του απαγορευμένου τριημέρου θα ήταν αδύνατη».

Προ ημερών ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη και με κάθε ευκαιρία τονίζει, ότι οι εκδηλώσεις για τα γεγονότα του’ 73 στο Πολυτεχνείο, λόγω των ειδικών συνθηκών δε θα πραγματοποιηθούν Στην περίμετρο της περιοχής των Εξαρχείων παραμένουν Αστυνομικές δυνάμεις με πληρώματα της ΟΠΚΕ, της ΔΡΑΣΗ και της ΔΙΑΣ, σε ενώ ή είσοδος της Στουρνάρη παραμένει αποκλεισμένη ενώ δεν αποκλείεται επέμβαση της Αστυνομίας, εφόσον κρίνεται απαραίτητο.

Ωστόσο αυτή τη φορά οι αντιεξουσιαστές προκάλεσαν αιφνιδιασμό στην ΕΛΑΣ καθώς μετά και τη χθεσινή εξέλιξη με την κατάληψη του ΕΜΠ, αποφασίστηκε έκτακτη σύσκεψη (13/11) στο Αρχηγείο της ΕΛΑΣ με τους Αξιωματικούς του Μεγάρου της Κατεχάκη και της ΓΑΔΑ, για τις αποφάσεις και τα μέτρα που θα ληφθούν, ενώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο επέμβασης προς εκκένωση και σφράγισμα του Πανεπιστημιακού Ιδρύματος, για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας. Ωστόσο από την ΕΛΑΣ ενεργοποιήθηκε εσπευσμένα από τα ξημερώματα της Παρασκευής (13/11) ο σχεδιασμός των Μέτρων Τάξης ενόψει της 17η Νοέμβρη, με την ειδική παράμετρο για την περίοδο που διανύουμε σε εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων, που μεταξύ όλων των άλλων περιλαμβάνει και την απαγόρευση των συγκεντρώσεων και πορειών.

Το μεσημέρι (13/11) ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, αναμένεται να προβεί σε δηλώσεις απευθύνοντας για άλλη μια φορά, έκκληση προς τους πολίτες να ακολουθήσουν τα μέτρα που αποσκοπούν στην προστασία της δημόσιας υγείας.