"Ρωγμές" στα "συγκοινωνούντα δοχεία" της Greek Mafia των φυλακών

Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα με τη συνεργασία Υπηρεσιών της Ασφάλειας Αττικής, για τη “μεγαλύτερη εγκληματική οργάνωση” η οποία είχε δραστηριότητα με εντολές από εγκλείστους σε “εκτελεστικούς βραχίονες” και περιφερειακούς συνεργούς τους, εκτός φυλακής.

image

Σύμφωνα με τα προανακριτικά στοιχεία της έρευνας, αποδόθηκαν κατηγορίες σε 37 πρόσωπα ενώ έχουν συλληφθεί 17άτομα μεταξύ των οποίων ο απότακτος Αστυνομικός για την υπόθαλψη του Χριστόδουλου Ξηρού, ένας Αστυνομικός της ΓΑΔΑ, Σωφρονιστικοί υπάλληλοι, η συνήγορος ενος εκ των βαρυποινιτών. Αναζητείται ο φυγοδικος Σπ.Δραβιλας, η εμπλοκή του οποίου προσδιορίζεται στην εγκληματική οργάνωση, κατηγορούμενος για συμμετοχή στη ληστεία του Διστόμου (Αυγ.’15) με συνεργούς του, άτομα της ομάδας του κατάδικου τρομοκράτη Νίκου Μαζιώτη.

Στην ίδια υπόθεση κατηγορούμενος στη δικογραφία, περιλαμβάνεται και δικηγόρος ενός εκ των Αρχηγικών “καθοδηγητων” της εγκληματικής οργάνωσης και συνήγορος νεαρού αντιεξουσιαστή σε ποινική του εμπλοκή, ωστόσο δε συνελήφθη λόγω της ειδικής δωσιδικίας των δικηγόρων.
Η εκρηξη στο σπίτι της Δ/ντριας των φυλακών Κορυδαλλού Μ.Στρέφη, στη Δάφνη, επίθεση την οποία έχει αναλάβει η σύμπραξη της FAI/ ΣπΦ συμπεριλαμβανεται στη δικογραφία, με τον απότακτο της ΕΚΑΜ, να έχει εμπλοκή στην τοποθέτηση της βόμβας.
Σύμφωνα με Δικαστικές πηγές, ο έγκλειστος τέως Υπουργός Α.Τσοχατζοπουλος φέρεται στο διαβιβαστικό να κατηγορείται για “συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και παράβαση εκρηκτικών υλών” στην ίδια υπόθεση.

imageΣτη Greek Mafia των φυλακών, σύμφωνα με τα στοιχεία της προανακριτικής έρευνας, αποδίδονται προπαρασκευαστικές ενέργειες, για την εξαγορά πλοίου με χρήματα από το “μαύρο ταμείο” της εγκληματικής σύμπραξης, για μεταφορά ναρκωτικών.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport